Spremni na sve za mišiće: Bodybuilderi piju čak i majčino mlijeko

Foto: Shutterstock

PROTEINSKI shakeovi i steroidi više nisu dovoljni, pa se bodybuilderi sve više okreću alternativi, ma koliko bizarna ona bila. Majčino mlijeko sve je traženiji dodatak prehrani muškaraca koji žele imati bicepse i tricepse, a kupuju ga izravno od majki koje doje.

Iako je potpuno prirodno i neprocesuirano, istraživanja pokazuju da se u mlijeku koje se prodaje putem interneta može naći bakterija stafilokok, koja može u lakšim slučajevima uzrokovati otrovanje hranom, a u težima čak i sepsu.

Internetski forumi na kojima se okupljaju bodybuilderi preplavljeni su komentarima o utjecajima majčina mlijeka na izgradnju mišića i izgaranje masti. Kao dokaz njegove uspješnosti navode brz rast dojenčadi, ističu da je mlijeko puno hormona rasta i može se smatrati ultimativnom anaboličkom hranom.

"Daje mi nevjerojatnu energiju koju mi ne daje niti jedna druga hrana ili piće. Ne vjerujem u steroide i druge dodatke prehrani, sve je to smeće. Želim prirodnu stvar koju nam je Bog dao, a ako majke žele prodati mlijeko, zašto ga ne bih kupio", smatra jedan atletičar.

Stručnjaci se pak s tim ne slažu.

"Ne postoji ništa u majčinom mlijeku što bi moglo potaknuti rast mišića", rekao je ginekolog Jacques Mortiz za ABC News.

Da bodybuilderi ne škrtare na svom izgledu dokazuje činjenica da se 30 mililitara majčina mlijeka prodaje po cijeni od 60 kuna.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.