Sretan završetak: Dječak iz kovčega smije ostati u Španjolskoj s roditeljima

Screenshot: YouTube

OSMOGODIŠNJI dječak Adou, koji je pronađen sklupčan u kovčegu tijekom sigurnosnog pregleda, ipak će ostati u Španjolskoj.

Vijest o dječaku iz Obale Bjelokosti obišla je svijet, nakon što je pronađen u kovčegu na španjolskoj granici sa sjevernoafričkom enklavom Ceutom 7. svibnja. Dječaka su pokušali ilegalno unijeti u Španjolsku, u kojoj se već legalno nalaze njegovi roditelji.

U četvrtak su nadležni objavili da je dječak dobio dozvolu ostanka u zemlji u trajanju od godine dana, a uskoro će se pridružiti svojim roditeljima, izvijestila je španjolska novinska agencija Efe.

Adouova priča je bacila svjetlo na položaj očajnih imigranata i napore koje ulažu kako bi pronašli bolju budućnost u Španjolskoj. Saznalo se da je njegov otac platio 5000 eura posrednicima, koji su obećali da će njegovom sinu srediti sve potrebne papire za ulazak u zemlju te nije imao pojma da će mu sina ugurati u kovčeg.

Ali Outara ispričao je na sudu da je u više navrata pokušao dovesti svog sina u zemlju na legalan način, no odbijen jer je njegova plaća bila premala. Nedostajao mu je 41 euro mjesečno, piše El Pais. Bio mu je potreban 1331 euro, a njegova plaća u praonici rublja iznosi 1290 eura. Na Kanarskim otocima Adoua su čekale, osim oca, majka i sestra.

O dječaku su se posljednja dva tjedna brinuli djelatnici centra za maloljetnike u Ceuti, a tamo ga je posjetila majka Lucille. Nakon DNA testova kojima se želi potvrditi da je Adou uistinu član obitelji Outara, pridružit će im se u svom novom domu. Zbog krijumčarenja djeteta u zemlju pokrenuta je istraga, a optužnica bi mogla biti podignuta i protiv Adouova oca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.