Stigli novi nalazi proučavanja "humanoida iz Atacame": O čemu je riječ?

Foto: IIEE

KADA je dr. Steven Greer najavio svoj dokumentarac "Sirius" iskoristio je priču o 15 centimetara velikom humanoidu iz Čilea kako bi podigao prašinu i privukao pažnju medija pričom o tobožnjem izvanzemaljcu. Međutim, u medijima su se pojavili i dokumenti nastali prije više od deset godina, ali i istraživanja koja su pokazala da se radi o čovjeku.

Greer je najavio kako će se u dokumentarcu pojaviti i šokantno otkriće koje, uzmemo li u obzir činjenicu da su do istog zaključka došli i znanstvenici koji su provodili ispitivanja prije desetak godina, nije nimalo šokantno.

Naime, i novi su nalazi u dokumentarcu "Sirius" pokazali da se radi o ljudskoj DNK, točnije DNK mutiranog čovjeka.


Uzorke koštane srži analizirali su znanstvenici sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji, a Gary Nolan, šef odjela za matične stanice, rekao je: "Siguran sam da se ne radi o majmunu već o čovjeku. Preciznije, došli smo do zaključka da je biće bliže čovjeku nego čimpanzi. A doživio je starost između šest i osam godina. Očito je da je disao, hranio se i da mu je metabolizam funkcionirao. Postavlja se pitanje koliko je biće bilo veliko u trenutku rođenja".

Podsjetimo, u potrazi za predmetima od povijesne važnosti u pustinji Atacama u Čileu, lokalni stanovnik Oscar Munoz, slučajno je naišao na komad tkanine u koji je bio zamotan čudnovati mumificirani leš velik otprilike 15 centimetara.

Nakon što je pregledao biće, Walter Seinfeld sa sveučilišta Arturo Prat rekao je: "Nema sumnje da je riječ o sisavcu, a i prilično sam siguran da je riječ o čovjeku. Ipak, moram provesti temeljito ispitivanje".

Međutim, tijelo je otad promijenilo "vlasnike". Isprva je prodano vlasniku kafića za 64 dolara, a na kraju je završilo u Španjolskoj gdje ga je, godinama kasnije, pronašao autor dokumentarca i obećao kako će u svom filmu objaviti nevjerojatne informacije otkrivene naknadnom liječničkom i DNK analizom.

Trenutni vlasnik kostura je španjolski poduzetnik Ramon Navia-Osorio, ujedno i vođa NLO organizacije, koji je o cijelom slučaju napisao i opširno izvješće.

Naime, Navia-Osorio je "humanoida iz Atacame" dao na proučavanje. Prva studija pokazala je da nije riječ o prijevari, dok je druga studija pokazala kako je riječ o "mumificiranom tijelu sa svim karakteristikama fetusa". U zaključku stoji kako je, "bez ikakve sumnje riječ o mumificiranom ljudskom fetusu".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.