Sutra je "plavi Mjesec": Prirodni fenomen za koji mnogi vjeruju da ima i posebnu moć

Screenshot: YouTube

"PLAVI MJESEC", koji nas očekuje sutra, 31. srpnja, naziv je za prirodni fenomen koji se događa kada se u istom mjesecu pun Mjesec pojavi dva puta. Pojava nije pretjerano česta, pa je samim time i zanimljivija - prošli put fenomen je zabilježen u kolovozu 2012., a idući put dogodit će se tek u siječnju 2018. godine.

Iako se radi o normalnoj prirodnoj pojavi do koje dolazi zbog toga što kalendar po kojem se ravnamo nije u potpunosti usklađen s lunarnim kalendarom, mnogi ovom fenomenu pripisuju posebne moći, a različita narodna vjerovanja sugeriraju da je za vrijeme "plavog Mjeseca" - "sve moguće".

Sam naziv, "plavi Mjesec" je dobio 1883. godine, kada se također poklopilo da je u jednom kalendarskom mjesecu pun Mjesec bio dva puta. Te je godine, naime, eruptirao indonezijski vulkan Krakatoa, a zbog čestica vulkanske prašine u atmosferi, mjesec je naizgled "poplavio". Nakon toga, Mjesec je ponovno bio "plav" u rujnu 1950. godine, kada je astronom Robert Wilson tvrdio da je do toga došlo zbog oblaka dima koji je lomio svjetlost nastalu zbog velikog šumskog požara u Kanadi.

Prirodne pojave uvijek sa sobom nose i razna mistična tumačenja, pa tako i u ovom slučaju feng shui filozofija savjetuje da se za vrijeme "plavog Mjeseca" ne svađate, ne ljutite i pokušate biti mirni i staloženi. Također, bilo bi dobro da svoje misli usmjerite na pozitivu, maštate i u mislima vizualizirate svoje želje, ideje i ciljeve.

Za vrijeme "plavog Mjeseca" navodno je sve "pojačano", pa je dobro meditirati i napuniti se dobrom energijom i istu tu energiju slati drugima. Ukratko, budite cool i šaljite dobru vibru - sve ono što je i inače pametno raditi, pa vam u svakom slučaju ne može škoditi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.