"Takva su pravila" Ognjena Sviličića u programu 71. venecijanske Mostre

Foto: Press

DUGOMETRAŽNI igrani film "Takva su pravila" redatelja i scenarista Ognjena Sviličića uvršten je u natjecateljski program Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

Ova vijest objavljena je danas na konferenciji za medije Hrvatskog audiovizualnog centra u Puli. 

Horizonti su jedan od dva natjecateljska programa Venecije, u kojem se najavljuju nadolazeći svjetski trendovi i nova zanimljiva redateljska imena. Ove godine u programu se natječe 17 dugometražnih filmova.

Ognjen Sviličić rekao je da je "ovo bila jedna velika akcija te je ulazak njegovog filma u program Venecije rezultat kako same kvalitete filma".

Film je inspiriran slučajem mladog Luke Ritza koji je umro nakon što su ga na ulici pretukli huligani. U središtu zbivanja filma je obična zagrebačka obitelj: Maja i Ivo bliže se mirovini te teško spajaju kraj s krajem; jednoga dana, bez ikakvog razloga, njihova 18-godišnjeg sina Tomu na cesti pretuče skupina klinaca.

Glavne uloge u filmu tumače Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović i Hrvoje Vladisavljević. Kameru potpisuje Crystel Fournier, scenografiju Ivan Veljača, a kostimografiju Katarina Zaninović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.