Tenisačica bez gaćica razbjesnila čistunce

Foto: Twitter

POSTER s tenisačicom gole guze legendaran je prizor u koji su '70-ih i '80-ih buljili tinejdžeri diljem svijeta.

Na njemu se nalazi manekenka Fiona Butler koja je podigla tenisku suknjicu, što je bilo dovoljno da se poster proda u više od dva milijuna primjeraka u svijetu. Fotografiju je snimio Martin Elliott 1976. godine na teniskim terenima Sveučilišta Birmingham, a iako je obožavana desetljećima, sad je stvorila probleme upravi Wimbledona.

Oni su je objavili u sklopu promocije svoje izložbe Powerful Posters, ali nakon silnih kritika na svojem profilu na Twitteru odlučili je izbrisati i ispričati se.

"Ispričavamo se za uvredu koju je izazvao poster Tennis Girl. To je kontroverzni djelić povijesti postera, ali mi ga ne podržavamo", napisali su.

Povod za bunu bio je taj što su mnogi mislili da je poster seksistički. "Dajte Wimbledon! Mislio sam da imate stila!" ili "Poster ne prikazuje povijest tenisa, djevojka nije tenisačica, ovo je čisti seksizam", samo su neki od komentara.

S druge strane, bilo je i onih koji ostali pri zdravoj pameti. "Suludo je da Wimbledon sluša sranja zbog legendarnog postera. Politička korektnost na steroidima. Nemojte se praviti da ga niste nikad vidjeli", napisala je jedna komentatorica, a druga dodala: "Wimbledon se nema zbog čega ispričavati - poster je fantastičan i u ono vrijeme je bio sasvim primjeren".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.