Terry Richardson odgovorio na optužbe: Ovo je lov na vještice!

Foto: Tumblr

TERRY RICHARDSON, poznati fotograf, najpopularniji po brojni golišavim fotografijama slavnih djevojaka, ovih je dana na udaru kritike zbog navodnog seksualnog zlostavljanja na snimanju.

Fotograf se u otvorenom pismu na Huffington Postu odlučio obračunati sa svojim kritičarima i iznijeti svoju stranu priče.

U pismu tvrdi kako su se slični tračevi pojavili još prije četiri godine, ali tada ih je odlučio ignorirati. Međutim, tvrdi da su se tračevi ovog puta pretvorili u pravi "lov na vještice".

"Ponizno pokušavam ispraviti ove glasine jer shvatio sam da, izostane li moja strana priče, ostaju samo laži", napisao je Richardson.

Dodaje da je uvijek surađivao samo s odraslim ženama koje su pristajale na snimanje i bile svjesne prirode posla.

"Nažalost, u vječnoj potrazi za kontroverznim pričama, u vrijeme površnog novinarstva koje pokreće senzacionalizam, zloba i manipulacija informacijama, pokrenuta je ova bijesni internetski križarski rat. Vjerovati takvim glasinama bez provjere šteti ne samo duhu umjetničkog pothvata već i pravim žrtvama eksploatacije i zlostavljanja", piše Richardson.

Fotograf na kraju dodaje da se nada kako će prevladati istina i kako će mu ljudi, voljeli njegov rad ili ne, dati priliku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.