"The Dark Knight Rises" u trećem tjednu postao drugi najprofitabilniji film godine

"THE DARK KNIGHT RISES", posljednje poglavlje sage o Batmanu u izvedbi redatelja Christophera Nolana, osvaja gledatelje diljem svijeta, ali i filmske kritičare, koji ga zovu remek djelom. Kino blagajne su također blagonaklone prema Batmanu, koji je treći tjedan za redom najgledaniji film u Americi, a prošli vikend je službeno probio još jedan rekord zarade, i postao drugi najgledaniji film godine.

Dok je "Ledeno doba 4" ostvarilo golem uspjeh i osiguralo status najgledanijeg animiranog filma ovog ljeta, zaključno sa prošlim vikendom, "The Dark Knight Rises" je drugi po godišnjoj zaradi na kino blagajnama, koja trenutno broju vrtoglavu cifru od 732 milijuna dolara. "The Avengers", megalomanska super-herojska zabava konkurentskog Marvela, s kojim Batmanova matična kuća DC Comics desetljećima vodi rivalstvo, i dalje je na prvom mjestu godišnjeg box officea, sa zaradom od 1,46 milijardi dolara. Naravno, godina još nije gotova, i "The Dark Knight Rises" će zasigurno donijeti Warner Brothersu i DC Comicsu još veću zaradu.

Usporedbe radi, prethodnik zadnjeg Nolanovog Batmana, "The Dark Knight", zaradio je preko milijarde dolara u svjetskoj kino distribuciji, a radi velike popularnosti, film je ponovno prikazivan u kinima kada je taj film dobio DVD izdanje. U svojem trećem tjednu prikazivanja, "The Dark Knight" je zaradio 38 milijuna dolara više od svojeg nasljednika, "The Dark Knight Rises". Popularnost zadnjeg filma o Batmanu ne jenjava, a neka kina su čak nudila opciju cjelodnevne karte za istinske štovatelje Viteza tame: karta uključuje tri predstave u jednom danu: "Batman Begins", "The Dark Knight", i za kraj, "The Dark Knight Rises".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.