Thompson se slikao navrh Isusa

Foto: Lee Thompson

SELFIE Leeja Thompsona već nazivaju jednim od najluđih u povijesti i premda govorimo o prilično kratkoj povijesti, Thompsonov autoportret s vrha kipa Krista Iskupitelja u Riju istovremeno je impresivan i zastrašujuć.

Thompson se tamo zatekao kako bi fotografirao pripreme za SP, a njegov kolega uspio mu je organizirati specijalan posjet kipu u čemu su mu pomogli i neki radnici koji su se tamo zatekli. Rezultat je fotografija koja se munjevito proširila društvenim mrežama.

"Dvadeset sam se minuta uspinjao strmim stepenicama koje vode do kipa kako bih došao do Isusova srca koje čine prekrasni mozaici. Nakon još malo penjanja koje je trajalo cijelu vječnost, popeli smo se i do male sobe koja se nalazi u Kristovu ramenu. Uz pomoć užeta došao sam do glave kipa i oprezno otvorio vratašca. Srce mi je ubrzano kucalo od uzbuđenje i više nisam mogao čekati", piše Thompson i nastavlja: "Kad sam provirio, ostao sam zatečen panoramom koja oduzima dah. Ne strahujem od visina i malih prostora, ali iskusiti akrofobiju, klaustrofobiju i oduševljenje u isto vrijeme, uistinu je nevjerojatno".

Podsjetimo, skulptura je visoka 39,6 metara (od čega samo postolje ima visinu od 9,5 metara) i ima težinu od 700 tona, a nalazi se na 709 metara nadmorske visine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.