Tko je izljubio Damira Urbana?



SINOĆ je u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca održana premijera drame "Maskarada". Drama u stihovima "Maskarada" ruskog romantičara Mihaila Jurjeviča Ljermontova, posljednjeg pjesnika tzv. Zlatnog doba poezije koje je u prvih nekoliko desetljeća 19. stoljeća u rusku književnost donijelo veliki broj mladih i talentiranih pisaca, smatra se njegovim najzrelijim dramskim ostvarenjem. Ovaj klasik romantizma na riječku scenu stigao je u novom, majstorskom prijevodu pjesnika Luke Paljetka te režiji Vite Taufera.

Glumačku ekipu predvode Dražen Mikulić kao ljubomorni Arbenjin te Aleksandra Stojaković kao njegova mlada žena Nina. Djelo o opsesivnoj ljubomori u kojemu jedna izgubljena naušnica postaje epicentar svih događanja, spletki i tragičnih završetaka, isprepliće se oko likova kockara, dama, barunice, kneza, činovnika, sobara i brojnih likova koje je teško okarakterizirati. Bal pod maskama služi kao krinka čovjeku i društvu koji je u stanju dobrano prikriti svoja brojna prijetvorna lica i presuditi jednoj sasvim nedužnoj ljubavi.

Među poznatima koji su došli na premijeru su bili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te glazbenik Damir Urban sa suprugom Milicom Czerny. Urban je fotografima pozirao s crvenim poljupcima otisnutima na licu. Ružem ga je umrljala supruga, koja se svemu ovome slatko smijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.