Tko je na HRT-u kriv za novi debakl? Na "Hit Show" potrošeno više od 700.000 kuna!

Foto: HRT

VIŠE od 700.000 kuna je, prema neslužbenim informacijama koje je Index dobio od izvora s HRT-a, koštala produkcija prve emisije "Hit Showa" kojeg je vodio Marko Tolja. "Hit Show" je otkazan nakon samo jedne emisije, uz objašnjenje da nije zadovoljio očekivanja.

> Lokas i Tolja istomišljenici: Ovo što se događa nakon ukidanja "Hit Showa" čisti je medijski linč!

S HRT-a smo pokušali dobiti i službene informacije o novcu koji je utrošen u produkciju "Hit Showa". No, ostali smo bez odgovora. Iz Ureda za odnose s javnošću uspjeli smo dobiti tek informaciju da HRT neće plaćati nikakve penale zbog ukidanja emisije, tako da već ionako "masni" troškovi neće dodatno rasti.

Samo scenografija koštala pola milijuna kuna

Neslužbeno doznajemo da je samo scenografija za "Hit Show" koštala između 450 i 500 tisuća kuna. Na HRT-u nam to nisu željeli potvrditi. "Scenografija emisije bit će iskorištena u budućim projektima", rečeno nam je iz HRT-ovog Ureda za odnosu s javnošću.

Neslužbeno doznajemo kako je HRT s vanjskim suradnicima koji su radili na emisiji imao dogovorenih 15 epizoda. Svaka epizoda je trebala koštati 200.000 kuna, što ukupno iznosi tri milijuna kuna. Ilustracije radi, isto toliko iznosi i godišnji budžet HRT-ove redakcije za kulturu.


Navedenim troškovima naravno treba pridodati i honorare vanjskih suradnika koje je HRT angažirao u izradi "Hit Showa". Marko Tolja je, kako neslužbeno doznajemo, trebao po emisiji dobivati 10.000 kuna, dok su primjerice Joško Lokas i Ivan Šarić, kao članovi kreativnog tima trebali dobivati 5000 kuna po emisiji.

Koliko su se novcem na setu "Hit Showa" olako razbacivali možda najbolje svjedoči podatak da je za izradu rekvizita krave, na kojoj je u prvoj emisiji diplomirana veterinarka Barbara Kolar trebala demonstrirati osjemenjivanje, potrošeno oko 5000 kuna, da bi na koncu taj skeč ipak bio izbačen.

Sprema se smjena urednika zabavnog programa

Odluku o ukidanju skupe i pompozno najavljivane emisije v.d. glavnog urednika Dean Šoša donio je doslovno preko noći. Pravo objašnjenje zašto je emisija ukinuta nije ponuđeno. Naime, tvrdnja o nezadovoljavanju standarda krajnje je suspektna kad se uzmu u obzir neke druge emisije koje je HRT emitirao u sklopu zabavnog programa, poput showa "Država, selo, grad" s voditeljem Miroslavom Škorom.

Prisavljem su vrlo brzo počele kolati razne teorije o ukidanju "Hit Showa". Neki smatraju da je Toljina emisija postala kolateralna žrtva klanovskih obračuna na HRT-u, drugi vjeruju da su nastup grupe Let 3, bušenje kondoma i propagiranje zdravstvenog odgoja bili prekontroverzni, dok treći cijelu aferu prepisuju nesposobnosti odgovornih osoba na Prisavlju.

S HRT-a smo pokušali saznati i je li itko pregledavao navodno skandalozno loši "Hit Show" prije njegovog puštanja u eter, te hoće li itko odgovarati zbog najnovijeg debakla javne televizije. Službene odgovore ni na ova pitanja nismo dobili. Neslužbeno, međutim, doznajemo da će sankcije snositi v.d. urednik zabavnog programa Velimir Đuretić.

Već danas je Đuretić bio na rubu smjene. Smjenjivanje urednika zabavnog programa Šoša je, kako doznajemo, predložio glavnom ravnatelju Goranu Radmanu, koji se načelno složio s tim prijedlogom. No, s obzirom da Radman nije još službeno i potpisao odluku o Đuretićevoj smjeni, s Prisavlja s tom informacijom za sada ne žele izlaziti u javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.