Tvorac Simpsona nakon 23 sezone otkrio lokaciju "pravog" Springfielda



MATT GROENING, tvorac najdugovječnije animirane serije "The Simpsons" u intervjuu za Smithsonian Magazine napokon je otkrio koji je Springfield inspirirao gradić u njegovoj seriji.Riječ je o Springfieldu iz države Oregon.

Priča o Homeru Simpsonu i njegovoj obitelji postala je dijelom opće kulture, međutim mnogi do sada nisu sa sigurnošću mogli reći na kojem je Springfieldu utemeljen.

"Nazvao sam Springfield prema Springfieldu u Oregonu. Jedini je razlog to što sam kao dijete gledao seriju "Father Knows Best" čija je radnja također smještena u gradiću imena Springfield. Uvijek sam zamišljao da je riječ o Springfieldu koji se nalazi 160 kilometara od rodnog Portlanda. No, kada sam odrastao, shvatio sam da su to ime izmislili. Isto tako, shvatio sam i da je Springfield najčešće ime grada u Americi pa sam mislio da će biti zabavno kada svi pomisle da se radi o njihovom Springfieldu", rekao je Groening.


Imena članova obitelji Matt je također posudio iz vlastite obitelji, ali svoje je ime iz Matt promijenio u Bart. Međutim, inspiracija Oregonom nije stala tu. Groening je nazvao mnoge likove prema nazivima ulica u Portlandu (velečasni Lovejoy, školski nasilnik Kearney i Ned Flanders), a obitelj živi u ulici koja se zove isto kao i ulica u kojoj je Groening živio kao dječak - Evergreen Terrace.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.