U nedjelju svi na "Šegrta Hlapića": Pomozite i vi obitelji Biljanović

Foto: Press/Facebook

NA VALENTINOVO ove godine preminuo je Darko Biljanović, samohrani otac troje djece.

Iako je prije osam godina pobijedio karcinom, bolest se vratila i u samo nekoliko dana izgubio je borbu s teškom bolešću.

Iza sebe je ostavio troje djece koja se moraju boriti s problemima kao što su kredit i režije. Budući da majku nisu vidjeli čak osam godina, tu je i borba za skrbništvo.

Najstarija kći Tamara (21), preuzet će brigu za brata i sestru, Mile ima 13 godina i glavni je glumac u filmu "Šegrt Hlapić" Silvija Petranovića, a Nadinu ima 18 godina. Biljanovićevi su prijatelji otvorili žiro-račun te skupili potrebna sredstva za prvih nekoliko rata kredita.

Dobrotvorne projekcije filmskog hita za djecu "Šegrt Hlapić" održat će se u nedjelju 9. ožujka u kinima diljem Hrvatske.

Akciju organizira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), a produkcijska kuća Maydi film i video, distributer filma Blitz film i video te svi kinoprikazivači u potpunosti se odriču prihoda od projekcija, koji će biti donirani Biljanoviću i njegovim sestrama.

Kako bi i nakon očeve smrti ostali zajedno, mogli otplaćivati kredit za stan i ostvariti svoje snove i snove svoga oca koji im se za života u potpunosti posvetio njih troje sada trebaju podršku svih ljudi dobre volje, ističe se u obavijesti HAVC-a.

Darko BIljanović, po struci inženjer, široj javnosti poznat je kao internetski bloger i povremeni kolumnist portala Index, mnogi ga pamte kao svestranu osobu, pjesnika, organizatora koncerata, kuhara i dobrog prijatelja. 

Film, koji je dosad pogledalo više od 135 tisuća gledatelja, prikazat će se na 40 kinoekrana, u svim nezavisnim kinima diljem Hrvatske te u multipleksima CineStar i Cineplexx, a posjetitelji će im pomoći sa svakom kupljenom ulaznicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.