Umjetnici se učlanili u nekoliko srpskih stranaka i sve oduševili "posuđenim" Goebbelsovim tekstom



MILAN MARKOVIĆ i Maja Pelević od 13. veljače 2012. do 21. veljače 2012. godine učlanili su se u Demokratsku stranku Srbije, Ujedinjene regione Srbije, Socijaldemokratsku partiju, Demokratsku stranku, Liberalno demokratsku partiju, Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije, piše na njihovom blogu onizive.wordpress.com.

Vrlo brzo nakon učlanjenja postali su članovi većine Savjeta za kulturu, a u nekim strankama dospjeli su i na kadrovsku listu. Milan i Maja predstavili su se svojim novim partijskim kolegama tekstom "Ideja strategija pokret" u kojem su iznijeli svoja razmišljanja na temu marketinške strategije stranke.

Tekst je u svim strankama vrlo dobro prihvaćen. Sve to ne bi bilo toliko neobično da njihov tekst zapravo nije nastao preuzimanjem dijelova teksta Josepha Goebbelsa, Hitlerovog ministra propagande, pod imenom  "Znanje i propaganda" iz 1928. godine.

Inače, jedna od Goebbelsovih glavnih karakteristika bila je ta što je mogao masu "dići na noge", zapaliti je i njome lako manipulirati – a sve u skladu s nacističkom ideologijom.

Valja istaknuti i kako je riječ o umjetnicima koji projektom "Oni žive" održavaju i dramske predstave te performanse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.