"Užasavam se društva u kojem većina ugnjetava manjinu": Oni će glasati protiv!

Screenshot: YouTube

SKUPINA hrvatskih građana, potaknuti događajima oko referenduma o braku, odlučila je obratiti se sugrađanima videoporukom u kojoj su sudjelovale i mnogi poznate osobe sa scene.

U videu se tako pojavljuju Daniela Trbović, Jelena Veljača, Drago Glamuzina, Damir Markovina, Jagoda Kumrić, Lana Gojak, Petra Težak, Gorana Marin, Neven Ciganović i mnogi drugi.

"Užasavam se društva u kojem većina ugnjetava manjinu", "ne želim živjeti u društvu u kojem postoje građani drugoga reda" i "ne želim dopustiti da oni koji su drugačiji izgube svoja prava i ne budu jednaki pred zakonom", samo neke od izjava.


"Trenutna zbivanja u državi nam pokazuju, kako u vrijeme velike gospodarske i ekonomske krize, umjesto da se potiče solidarnost među građanima, situacija se iskorištava za manipulaciju i prikrivanje stvarnih problema iznošenjem, u najmanju ruku, suludih ideja, od strane nekih. Nažalost, takve sulude ideje su dobile neosnovani legitimitet", objasnili su nam članovi udruge Građani građanima.
 
"Potaknuti takvom situacijom, odlučili smo pokrenuti akciju. Cilj akcije je ukazati na kršenje temeljnih ljudskih prava, a pritom dokazati sebi samima da se nećemo izjasniti kao narod koji mrzi. Ovo je ozbiljna situacija u našoj državi i od ogromne je važnosti izaći na referendum i glasati protiv. Jer tko će preuzeti krivnju kasnije ako si dopustimo da stvorimo građane drugog reda? Ovo je kampanja građana koji se obraćaju svojim sugrađanima", poručuju iz udruge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.