Vaš mozak može kontrolirati tuđu ruku, otkrijte kako

Screenshot: YouTube

GREGORY JOHN GAGE želi inspirirati djecu da se jednog dana pridruže istraživanju ljudskog mozga. Zbog toga je krenuo u misiju približavanja neuroznanosti svima, a posebice onima najmlađima.

Neuroznanost je još uvijek u "mračnom dobu" u smislu poznavanja mozga, tvrdi Gage. "Svaki veliki mislilac može biti i veliki neuroznanstvenik, no na tom području znanosti radi premalo ljudi", rekao je svojedobno za Huffington post.

On vjeruje da se to može i mora promijeniti, pa želi mlade ljude potaknuti da se odlučuju za karijeru neuroznanstvenika. Njegova metoda je jednostavna - s obzirom na to da mladi donose odluku o budućoj karijeri na temelju iskustava iz mladosti, on im želi pružiti zanimljiva iskustva otkrivajući im eksperimente koje mogu napraviti kod kuće.

"Mozak je zadivljujuć organ. Mnogi su njime fascinirani, no o njemu ne znaju puno jer se neuroznanost ne predaje u školama. Znanstvena oprema je prilično skupa, no ranije sam bio inženjer elektrotehnike i uvidio sam da možemo sami napraviti potrebnu opremu. Zbog toga smo počeli pričati o neuroznanosti na zabavan način, a pomislili smo da bi bilo dobro ponijeti te uređaje u škole i pričati osnovnoškolcima na isti način kao što to činimo na fakultetima", ispričao je Gage.

Time želi postići neke promjene koje će utjecati na čovječanstvo.

"Svaki peti čovjek pretrpi neki neurološki poremećaj, a ne znamo kako ih liječiti", rekao je na početku posljednjeg predavanja, a potom predstavio mali aparat, kojeg je napravio s kolegom Timom Murzullom. Aparat prenosi električne impulse, a u videu što se potom događa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.