Večeras ćemo vidjeti "plavi Mjesec", sljedeći stiže tek 2018.

Screenshot: YouTube

VEČERAS imamo priliku vidjeti još jedan pun Mjesec, drugi ovog srpnja. Ova rijetka pojava naziva se "plavi Mjesec", iako nema nikakve veze s bojom Zemljina satelita. Sljedeći "plavi Mjesec pojavit će se 2018. godine.

Do "plavog Mjeseca" dolazi jer se naši kalendarski mjeseci ne poklapaju s orbitom Mjeseca koja traje 27,3 dana. Zato se svake dvije do tri godine pojavi jedan kalendarski mjesec u kojem su dva puna Mjeseca.

Ako večeras bude vedro, izađite van i pogledajte ovu nesvakidašnju pojavu. U engleskom jeziku postoji izraz "once in a blue Moon", koji označava nešto iznimno rijetko.

Prirodne pojave uvijek sa sobom nose i razna mistična tumačenja, pa tako i u ovom slučaju feng shui filozofija savjetuje da se za vrijeme "plavog Mjeseca" ne svađate, ne ljutite i pokušate biti mirni i staloženi. Također, bilo bi dobro da svoje misli usmjerite na pozitivu, maštate i u mislima vizualizirate svoje želje, ideje i ciljeve.

Za vrijeme "plavog Mjeseca" navodno je sve "pojačano", pa je dobro meditirati i napuniti se dobrom energijom i istu tu energiju slati drugima. Ukratko, budite cool i šaljite dobru vibru - sve ono što je i inače pametno raditi, pa vam u svakom slučaju ne može škoditi. 

U nastavku vam donosimo svojevrsnu premijeru "plavog Mjeseca", odnosno snimku nastalu na dijelovima Zemlje u kojima se on već pojavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.