Večeras u Tvornici nastupaju Žen i Škm banda, nagrađujemo vas kartama

ŽEN je posljedica malo vjerojatnog sudara nekoliko ekscentričnih kometa koji se, obzirom da statistika laže najviše na svijetu, ipak desio 2006. godine. Ta galaktička pojava, nazvana Ž/BUKA, razvijala se, galamila, cvilila, skupila mnoga iskustva, prošla kroz razne faze zvukovnog izražavanja, promijenila puno boja i naučila letjeti. U apstraktnoj vremenskoj dimenziji svemira, zemljanima i reptilima, prevedena u redni broj 2009., leteća Ž/BUKA se sudarila sa plutajućim ruskim satelitom, eksplodirala i preuzela bestjelesno stanje koje je dobilo naziv Žen. Žen spaja žensku energiju, razne čokoladice, čepove ispijenih pivi, zvukove iz prirode, ljuti kečap i šareno cvijeće u masu koja se uvlači u instrumente i izlazi kroz pojačala i razglase. Posada ŽEN-a su Eva Badanjak, Sara Ercegović te Ivona Ivković.

ŠKM banda

ŠKM banda je slovenski instrumentalan kvartet koji se može pohvaliti da osim tipične post-rock, bubanj, bas, dvije gitare, postave nema nikakve veze sa određenošću ili posvećenosti jednom glazbenom pravcu. Totalno žanrovski neopterećeni zalaze u razne ritmičke, i melodijske igre koje se pretaču u percepciju poznatu samo ŠKM bandi. Nazvani po lokalnom heroju iz drugog svjetskog rata, Štefanu Kovač Marku, izdali su tri albuma i jedan live DVD, od kojih je zadnji, Rdeči, predstavljen na europskoj turneji 2011. Može ih se usporediti sa Tortoise ali oni su isto tako jedinstveni. Možda nešto kao post-jazz, math- rock, etno, noise, eksperimentalna ludnica.

Index vas nagrađuje

Index vas i ovog puta nagrađuje s dva puta po dvije karte za večerašnji koncert. Dva najbrža čitatelja koja pošalju mail naznačen Tvornica sa osobnim podacima na adresu index.nagrada@gmail.com dobit će po dvije karte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.