Za razliku od njihove djece, američki roditelji ne vole "The Hunger Games"



O NEVJEROJATNOM uspjehu knjige i filma "The Hunger Games" najbolje govore rezultati u knjižarama i kinima, međutim, serija knjiga uspjela u još nečem - postala je knjiga protiv koje su se roditelji najčešće žalili.

Preciznije, "The Hunger Games" serijal uspješno je ušao u "nepoželjni top tri", a riječ je o knjigama koje su roditelji i nastavnici najčešće spominjali kada se pričalo o štivu neprimjerenom mladim Amerikancima. Za rastuću je nepopularnost u svakom slučaju najzaslužnija popularnost filma koji je nedavno krenuo u kino distribuciju.

Prema sudu zabrinutih roditelja, cijeli serijal promiče negativne ideje, od rasizma, preko problematičnog jezika, pa sve do nasilja i sotonizma.

Međutim, Barbara Jones iz American Library Association za Entertainment Weekly je rekla da većina roditelja i nastavnika koji knjigu kritiziraju, u stvarnosti iskazuju svoje neslaganje s filmskom adaptacijom. Bilo kako bilo, knjige Suzanne Collins pridružile su se "problematičnim" klasicima kao što su "To Kill a Mockingbird" i "A Brave New World"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.