Žena koja se pretvarala da je crnkinja dala otkaz

Screenshot: Facebook

RACHEL DOLEŽAL, bjelkinja koja se pretvarala da je crnkinja gotovo čitavo desetljeće objavila je ovog ponedjeljka ujutro da daje otkaz na mjestu predsjednice NAACP-ove podružnice u Spokaneu.

Podsjetimo, Doležal, predsjednica ogranka NAACP-a (Nacionalno udruženje za promicanje položaja obojenih) u Spokaneu te profesorica Afrikane na sveučilištu Eastern Washington, prije nekoliko dana postala je glavna vijest u Americi, a potom i svijetu zahvaljujući bizarnom razotkrivanju: njezini vlastiti roditelji kazali su da nije crnkinja i da im nije jasno zašto se tako predstavlja. Nakon toga Doležal je pokušala sve zapakirati u priču da se ona "tako identificira", da bi danas na kraju dala otkaz.

Njezin otkaz objavljen je na Facebook stranici NAACP-a Spokane, a u podužoj objavi između ostalog stoji: "Iskazujući potpunu odanost rasnoj i društvenoj pravdi i NAACP-u odlučila sam odstupiti s mjesta predsjednice i prepustiti palicu mojoj dopredsjednici Naimi Quarles-Burnley".

"Morate znati da se nikad neću prestati boriti za ljudska prava i napravit ću sve što je u mojoj moći da pomognem i asistiram, značilo to istupati ili povući se, jer se ovdje ne radi o meni. Radi se o pravdi", napisala je i dodala: "Ovo nije moje odustajanje: ovo je kontinuum, ovo je pomicanje borbe za ljudska prava i Crni pokret oslobođenja u kontinuumu od Otpora do Ropstva do Ukidanja do Prkosa Jima Crowa do izgradnje Crnog Wall Streeta do Pokreta za ljudska prava i snagu crnaca do pokreta ‪#‎BlackLivesMatter i u budućnost samoodređenja i osnaživanja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.