Žene iz BiH među najprivlačnijima na svijetu: Hrvatice su "normalno privlačne"

Foto: GC

INTERNETSKA stranica Targetmap.com još je krajem prošle godine provela istraživanje kako bi otkrili odakle dolaze najprivlačnije žene.

Rezultate istraživanja podijelili su na pet kategorija: vrlo privlačne, privlačne, normalno privlačne, manje privlačne i neprivlačne.

Među najprivlačnijima našle su se djevojke iz Estonije, Letonije, Kolumbije i Argentine, a žene iz BiH, Srbije, Makedonije i Albanije našle su se u kategoriji privlačnih žena.

Slovenke, Hrvatice i Crnogorke upale su u kategoriju "normalno privlačnih" žena, dok su Amerikanke, Njemice i Australke "manje privlačne":

Najgore su prošle žene iz Iraka i Afganistana koje su proglašene neprivlačnima.

"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju. Stoga mislim da je ta titula koja je pripala ženama iz BiH i te kako zaslužena", rekla je za Nezavisne novine Aleksandra Kovačević, Sarajka koja je BiH predstavljala na brojnim natjecanjima ljepote

"Ljepota žena s prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama opjevane i 'kršne' Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH. Lijepo je da nas se netko sjetio i u tom istraživanju", rekla je Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističkog udruženja BiH.

Podsjetimo, o ženama iz BiH već smo ranije pisali nakon što je američki portal proglasio dvije bosanskohercegovačke djevojke najljepšim ženama svijeta za 2013. godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.