Zoološki vrt u Miamiju: Orangutani koriste iPad za komunikaciju

DANAS je iPad jedan od svakako najpopularnijih novih napravica za komunikaciju na svijetu. A u prilog toj popularnosti zasigurno ide i činjenica da je svoju upotrebu našao i u životinjskom svijetu.

Za šest orangutana u zoološkom vrtu u Miamiju, iPad je postao jedno od osnovnih sredstava komunikacije, prenosi portal Wired. Koriste ga kako bi izrazili svoje želje i potrebe i to kroz aplikaciju namijenjenu autističnoj djeci.

"Dosad je osoblje koje radi s orangutanima s njima komuniciralo znakovnim jezikom. Korištenje iPada dopušta im jedan novi oblik komunikacije s ljudima, a i mentalno ih stimulira", naglašava Linda Jacobs, nadglednica programa "Jungle Island".

Zanimljivo, starijim orangutanima, 35-godišnjoj Connie i 33-godišnjem Sinbadu, iPad komunikacija i nije se baš svidjela, što je Linda prokomentirala riječima: "To je isto kao i s mojim roditeljima. Pokušavam ih privoljeti da koriste iPad, ali oni jednostavno nisu zainteresirani. Mlađe generacije orangutana vrlo ga rado koriste, ali ovi stariji ne žele ni pokušati."

S obzirom da su ove životinje najviše "očarane" snimkama drugih orangutana koje mogu vidjeti na iPadu, Jacobs se nada kako će se u budućnosti moći organizirati video konferencije kako bi orangutani mogli komunicirati sa svojim kolegama iz drugih zooloških vrtova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.