AC/DC morao odgoditi američku turneju jer im je frontmen skoro oglušio

Foto: Splash

ČLANOVI benda AC/DC morali su odgoditi ostatak aktualne američke turneje nakon što su liječnici frontmena Briana Johnsona upozorili da bi zbog buke na koncertima mogao u potpunosti oglušiti.

Bend su dramatično objašnjenje objavili na svojoj službenoj web stranici, a pritom su najavili i da će bend kasnije tijekom godine nadoknaditi propuštene datume, no uz drugog pjevača čije ime još nije objavljeno.

68-godišnji Johnson je vodeći vokal AC/DC-ja od 1980. godine, a fanovi tvrde da bez njega bend nikada neće biti ono što je bio.

 

AC/DC RESCHEDULING UPCOMING U.S. TOUR DATESAC/DC’s lead singer, Brian Johnson, has been advised by doctors to stop...

Posted by AC/DC on Monday, 7 March 2016

Inače, dokazano je da buka već iznad 85 decibela može oštetiti sluh. Za usporedbu, običan razgovor obično se kreće oko 60 decibela, 110 decibela je buka zabilježena u noćnim klubovima, dok buka na rock koncertima nerijetko doseže i 115 decibela. Buka koja nastaje tijekom polijetanja zrakoplova doseže primjerice tek nešto više - oko 120 decibela.

AC/DC je svoj posljednji album Rock or Bust izbacio u studenom i od tada se nalaze na turneji. Od 2014. godine nastupaju bez jednog od osnivača benda, gitarista Malcolma Younga, koji je od koncerata morao odustati budući da pati od demencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.