Ako vam se svidio Dune: Part Two, mogli biste pogledati i ove filmove

Foto: Press

FILM Dune: Part Two napunio je kina i oduševio gledatelje diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Filmski nastavak epskog spektakla Dune još su lani prozvali najiščekivanijim filmom današnjice. Mi smo među prvima u svijetu pogledali film, a recenziju možete pronaći ovdje.

 

Ako vam se svidio Dune: Part Two, možda ste u potrazi za još epskih znanstveno-fantastičnih ostvarenja. U nastavku možete pronaći šest sličnih filmova. Ljubitelji sci-fija, pripremite kokice.

Blade Runner 2049

Nastavak Blade Runnera Ridleyja Scotta potpuno je drugačija vrsta znanstveno-fantastičnog epa, sa svojim distopijskim elementima koji čine glavne točke zapleta. Međutim, slično kao i kod Dunea, impresivni vizualni i zvučni dizajn pomaže stvoriti mračnu atmosferu.

 

Interstellar

Ne smijemo zaboraviti ni remek-djelo Christophera Nolana. Interstellar ispunjava okvire znanstveno-fantastičnog filma koji je u biti o nenastanjivim uvjetima, a također imamo priliku vidjeti i mladog Timothéeja Chalameta.

 

Arrival

Ovaj ep s Amy Adams u glavnoj ulozi je ono što će pogledati svi ljubitelji znanstvene fantastike. Iako ima manje akcije, njegova veličina i intimnost su takvi da sigurno dijeli neke karakteristike s Duneom. Amyna izvedba je dirljiva, a film će vas svakako potaknuti na razmišljanje.

 

Gattaca

Ovaj podcijenjeni znanstveno-fantastični triler, koji je također i ljubavni film, smješten je u distopijski svijet u kojem je mijenjanje gena norma i gdje je formiran strogi klasno utemeljen sustav. U glavnim ulogama su Ethan Hawk i Uma Thurman, a film je predivan i poučan.

 

Mad Max: Fury Road

Ako želite više estetiku sušne pustinje, s bučnim eksplozijama i borbenim scenama, ne tražite dalje od filma Mad Max: Fury Road. Akcija i kostimografija su na razini Dunea i sve je samo ne dosadan film.

 

Children of Men

Još jedan podcijenjen distopijski film koji vrijedi pogledati. Children of Men odvija se u svijetu u kojem neplodnost prijeti izumiranjem ljudi. Svijet je pun nasilja, borbe i rata, a mi pratimo putovanje muškarca i žene koji drže ključ spašavanja čovječanstva.

 

Pročitajte više