Alfa Romeo MiTo GTA

STIGLA nam je i prva službena fotografija nove, performance izvedbe talijanskog mališana koji će premijerno biti predstavljen početkom idućeg mjeseca na ženevskom auto salonu.

Objava fotografije je uslijedila nedugo po objavljivanju dvaju teasera, odnosno skica koje su najavile skori dolazak GTA izvedbe i kod najmanjeg modela u Alfinoj ponudi. Tako na prvoj slici možete vidjeti konačni MiTo GTA čiji aero kit uvelike podsjeća na 8C Competizione.

To je uostalom bilo i za očekivati s obzirom da je cijeli MiTo dizajniran kao umanjena gradska verzija većeg GT-a. Nadalje, ostale skice pokazuju pokrov motora s natpisom GTA te ono što se čini ili kao sustav hlađenja ili usis kod turbopunjača.

Inače, već je ranije potvrđeno kako će MiTo GTA pokretati četiri-cilindarskii 1,8-litreni turbobenzinski motor snage oko 234 KS (172 kW). Ta bi snaga ovu džepnu jurilicu učinila najsnažnijim modelom u segmentu i predmetom želja mnogih kupaca u ovom segmentu.

Kada svemu dodamo i elektronički sustav Q2 (simulira diferencijal s blokadom), dorađeni sportski ovjes, značajnu upotrebu lakih materijala, unaprjeđenje aerodinamičkih svojstava putem upotrebe sportskog aero kita te veliki broj standardnih elektroničkih pomagala poput ABS-a, ESP-a, EBD i sl. vjerujemo kao Alfa u svojim rukama ima pravi hit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.