Alfa Romeo MiTo: Premijera za MultiAir

ALFA ROMEO će od rujna proširiti ponudu motora za svoj najmanji model. MiTo će se tako nuditi u kombinaciji s novim 1.4 MultiAir motorom, a na scenu se vraća i legendarna Quadrifoglio Verde oznaka. 

Tijekom rujna MiTo će biti ponuđen u kombinaciji s novim Multiair motorom. Tehnološki napredan benzinski motor razvio je FPT (Fiat Powertrain Technologies), a u službenom izviješću stoji kako se radi o revolucionarnom proizvodu značajnom poput common-rail sustava koji je debitirao daleke 1997. godine na Alfi 156. Srce motora je novi elektro-hidraulički sustav kontrole rada ventila.

U usporedbi s klasičnim benzinskim motorom jednake radne zapremine MultiAir daje do 10 posto više snage i oko 15 posto više momenta. Pritom je potrošnja goriva manja do 10 posto, a značajno poboljšanje postignuto je i u emisiji ispušnih plinova. Recimo i da će ponuda uključivati Start&Stop sustav automatske deaktivacije motora.

MultiAir 1.400 16V motor će se nuditi u tri izvedbe snage, sa 105, 135 i 170 KS, a kombinirat će pet i šest-stupanjske mjenjače. I dok će se prva dva motora nuditi u cjelom spektru paketa opreme, najsnažniji od ponuđenih bit će dostupan isključivo u obliku Quadrifoglio Verde izvedbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.