Amerikanac osvojio jackpot od 1.28 milijardi dolara

Screenshot: YouTube

AMERIKANAC iz savezne države Illinois osvojio je dobitak od 1.28 milijardi dolara (9.43 milijarde kuna). Usrećili su ga brojevi 13, 36, 45, 57 i 68 te dopunski broj 14, a lutriju je uplatio na benzinskoj u gradu Des Plaines.

Dobitnik može birati između dvije opcije isplate. Ako želi da mu na račun sjedne cijeli iznos, za to će morati pričekati 29 godina, odnosno svake će mu godine lutrija uplatiti oko 44 milijuna dolara (324 milijuna kuna). Druga opcija, ona koju odabire više dobitnika, isplata je većeg dijela dobitka odmah, s tim da se ostatak ne isplaćuje uopće. U toj bi varijanti čovjek na račun dobio 742 milijuna dolara (5 milijardi i 467 milijuna kuna).

BBC piše da je šansa za dobitak bila 1 naprema 300 milijuna. Usporedbe radi, šanse da čovjeka pogodi grom su 1 naprema milijun, dok je šansa da veliki asteroid pogodi zemlju 1 naprema 8000. Šanse da obični čovjek osvoji olimpijsko odličje su 1 naprema 662 tisuće, dok se djetelina s četiri lista nalazi u jednom slučaju od njih 10 tisuća.

Što se tiče samog iznosa, on je otprilike visok kao nešto više od pet godišnjih proračuna Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.