Anđelko Kaćunko: Ja sam izmislio Čokolindu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, YouTube

ČOKOLINDA se pretvorila u pravu dramu.

Počelo je bezazleno. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak navečer kako nema ništa protiv toga da Podravka jedan svoj novi proizvod nazove Čokolinda.

"Rekla sam kolegama iz Podravke: 'Dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako'", rekla je.

Društvene mreže su se užarile, neki su predlagali kondome Kitarović, a drugi Koljinda mesne proizvode.

U međuvremenu smo doznali da Čokolinde vjerojatno neće biti.

"Izašla je jedna mala šala na jednoj kavi prije skupa, tijekom posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji. Mi smo se šalili čoko-čokolada, čoko-Kolinda, Čokolinda. Da bi se, ako je to ikako moguće, napravio takav jedan proizvod koji bi imao uspjeha. To je izjava u jednom neformalnom razgovoru, koja je popraćena na jedan dobar način u centru Koprivnice, u centru Podravke... Mi smo se svi zajedno na neki način šalili na uspjehe naše reprezentacije i izbornika koji je i reklamom pomogao u uspjehu Podravke i to je naišlo na jedno veliko oduševljenje", rekao je za Index HDZ-ovac koji je Čokolindu prvi spomenuo na skupu u Križevcima, dožupan koprivničko-križevački Darko Sobota.

Kaćunko: Ne mogu naći gdje, ali ja sam prvi spomenuo Čokolindu

I dok se ona odriče prava na Čokolindu, drugi se ne odriču. U međuvremenu nam se javio don Anđelko Kaćunko koji tvrdi da je on izmislio Čokolindu.

"Naime, ja sam PRVI u Hrvatskoj i u svijetu buduću predsjednicu, već u tzv. predsjedničkoj kampanji, nazvao ČOKOLINDOM! Bilo je to koncem 2014. Ovoga trenutka ne mogu naći gdje sam to sve objavio, ali sam to spomenuo akademiku Josipu Pečariću i poslije objavio na Don Blogu (na VL blogosferi) u postu od 5.9.2015. Prilažem vam početak toga posta (s Don Bloga, 5.9.2015. – dakle godinu i tri mjeseca prije Predsjedničina dijeljenja čokoladica u Dubrovniku, prosinac 2016.!!!), s molbom da objavite ovaj moj "ispravak netočnog navoda", stoji u poruci koju nam je poslao.

I zaista, u blogu objavljenom 5. rujna zaista postoji Čokolinda.

"Ja sam, dragi Josipe, od svih njih (iz Predsjedničina kabineta – sadašnja napomena) očekivao upravo takav odgovor kakav su dali, ali sam (peticiju) ipak potpisao jer je inicijativa vrijedna i od naših temeljnih ideja ne smijemo odustati. Ovaj slučaj ti je još jedan dokaz kako sam (jedini?) bio u pravu kad sam najavio nekoliko mjeseci prije predsjedničkih izbora, dolazak „slatke varke Čokolinde“ na Pantovčak! Mnogi će se naivni domoljubi još više razočarati (ja ne mogu, jer unaprijed i nisam bio očaran!). Isto će biti i s očekivanjima od HDZ-a nakon pobjede na novim izborima (sve je to igra i namještaljka!)", napisao je Kaćunko tada.

U prosincu sljedeće godine Kolinda je darivala djeci jednog dubrovačkog vrtića slatkiše od kojih su neki proizvedeni u Srbiji, zbog čega su roditelji reagirali. To je bilo poznato kao afera Čokolinda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.