Andrea privukla poglede odjećom na maturi: Pitala sam profesora hoće li me izbaciti

JEDNA maturantica zagrebačke XV. gimnazije na eseju iz hrvatskog jezika pojavila se odjevena u Pipi Dugu Čarapu.

"Zovem se Andrea i maturantica sam XV. gimnazije. Paralelno pohađam i srednju glazbenu školu. Odlična sam učenica i predstavljala sam Hrvatsku na dva međunarodna natjecanja. Planiram upisati molekularnu biologiju. Danas slavim 19. rođendan uz esej iz Hrvatskog i – kostim Pipi Duge Čarape", otkrila je vesela maturantica za portal Srednja.hr.

"Nije to neki trajni alter-ego, ali taj mi se fiktivni lik jako sviđa. Zapravo nisam čitala knjigu kad sam bila mala, no došla mi je pod ruku kad sam tražila jednostavnu literaturu na švedskom. Učim ga dvije godine, iz hobija. Volim švedsku književnost, a Astrid Lindgren svakako je neizostavan dio nje – stvorila je lik koji je postao omiljen simbol ležernosti u cijelom svijetu", pojasnila je Andrea kojoj se Pipi sviđa jer je "neovisna, ne poštuje baš sva pravila, ali je dobrodušna i pametna".

"Htjela sam se na ovaj način, veselo i spontano, oprostiti od škole. Naravno, time ne prestajem biti Pipi – ozbiljan odnos prema radu i učenju nije nipošto u kontradikciji s pletenicama i šarenom odjećom", dodala je Andrea koja zbog svog neobičnog izgleda na maturi nije imala problema s profesorima.

"Profesor informatike prvi je komentirao outfit. Odmah je prepoznao da sam Pipi. Na moje pitanje hoće li me zbog kostima izbaciti s ispita odgovorio je protupitanjem: 'Kad smo mi nekoga izbacili iz ove škole zato što je drugačiji?' Slične su bile reakcije i ostalih profesora. Razrednica pak nije niti primijetila da je nešto neobično. Ovo danas još mi je jednom potvrdilo da je ova škola ugodno i veselo mjesto", zaključila je.

Poslala je i poruku svojim vršnjacima.

"U životu je važno stvoriti ugodnu radnu atmosferu i dopustiti si biti spontan i prirodan. Ima već dovoljno pravila i ograničenja koja moramo poštivati, pa ih ne moramo još i sami sebi postavljati. A matura uopće nije tako strašna. Ne treba je doživljavati kao ispit života. Uzrok maturantskog stresa nije sama matura, već strah od budućnosti. A možda je upravo Pipi-pristup najbolji lijek za to", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.