ANKETA Za titulu MasterChefa bore se Ivan i Gorana. Tko je vaš favorit?

Foto: Press

DANAS je finale ovogodišnje sezone MasterChefa. U finalu natjecanja se bore Ivan Temšić i Gorana Milaković, a pobjednik će, osim titule, osvojiti i novčanu nagradu od 200 tisuća kuna. Ivan i Gorana su na ovom putovanju uspješno savladali sve izazove, stres testove i eliminacijske krugove.

U velikom finalu dvojac će još jednom kuhati, a zadatak im je napraviti degustacijski meni od pet sljedova. Finalisti će svako jelo morati poslužiti i tempirati na vrijeme. Za pripremu će na raspolaganju imati dva sata, nakon čega pred žiri moraju donijeti hladno predjelo, 15 minuta nakon toga će morati donijeti juhu, a za ostale sljedove će imati još po 20 minuta. Za finaliziranje deserta na raspolaganju imaju dodatnih 15 minuta. 

Svaki slijed će poslužiti na tri posebna, ali identična tanjura. Pobjednik će biti onaj tko bude imao najveći zbroj ukupnih ocjena. U emisiji će se pojaviti i kandidati koji su ranije ispali iz natjecanja kako bi bodrili finaliste.

Gorana i Ivan su od samih početaka bili među boljim kandidatima. Oboje su u gotovo svakom stres testu bili pomoć kandidatima koji su se borili za ostanak u natjecanju, a u timskim izazovima su često bili chefovi i suchefovi čije se mišljenje uvažavalo i koje se tražilo za pomoć. 

U predstavljanju za MasterChef Ivan je istaknuo da je prije nekoliko godina počeo istraživati kuharice. U natjecanje se prijavio zbog prilike za usavršavanjem, učenjem od najboljih te ostalih prednosti koje dolaze s iskustvom. Gledatelji su kroz emisiju saznali da je Ivan u pripremi jela vrlo kreativan i da se ne boji riskirati, a neki od omiljenih začina su mu bosiljak, menta, papar, đumbir i kumin. 

Gorana je, pak, poznata i kao splitska modna dizajnerica. Ona je već na audiciji uspjela impresionirati žiri. Tada je pripremila hrskavu tunu sa salatom i pastom od avokada. Članovi žirija su tada pohvalili njezin tanjur i istaknuli da je jedno od najboljih jela tog dana. U predstavljanju u MasterChefu je istaknula da su joj neki od omiljenih začina kopar, ružmarin, cimet, đumbir i zvjezdani anis. 

Na početku natjecanja smo vas pitali tko vam je od 11 kandidata u MasterChef kuhinji favorit. Tada ste najviše glasali za Franu Kekeza koji je namjerno sabotirao jelo da bi ispao iz natjecanja. Ipak, i finalisti su se pronašli na popisu. Ivan je osvojio drugo, a Gorana peto mjesto u anketi favorita za pobjedu.

Sada vas opet pitamo - za koga navijate u današnjem finalu MasterChefa? Odgovorite nam u anketi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.