Antonija Blaće, Rene, Uršula Tolj... Evo što su poznati Hrvati skupa radili u Katranu

Foto: Igor Glavaš

VEĆ sedamnaestu godinu zaredom održana je Fotosofia, besplatni šestodnevni seminar profesionalne fotografije pod vodstvom fotografa Damira Hoyke.

U sklopu seminara održan je i Celebrity day u zagrebačkom Katranu te su seminaristi dobili priliku fotografirati neka od najpoznatijih lica hrvatske estrade kao što su Mario Petreković, Rene Bitorajac, Goran Grgić i Zuhra, inače stalni gosti Fotosofije, ali i neka nova lica. 

Uz TV voditeljice i novinarke Uršulu Tolj i Antoniju Ćosić, fotografima su pozirali i glumci Dora Fišter, Filip Vidović i Belma Salkunić koja je na Fotosofiju stigla iz Sarajeva, pijanist Zvjezdan Ružić te naša najbolja skijašica i olimpijka Leona Popović.

"Jedino što mi je važno jest biti okružen ljudima koji strastveno žive i jednako tako strastveno rade svoj posao. Čim sam došao u Katran, osjetio sam pozitivnu energiju jer su seminaristi s mnogo žara pristupili stvaranju svake fotografije. Upoznao sam divne i kreativne ljude koji su me oduševili kao ljudi, ali i kao umjetnici: Domagoj, Tara i Raisa...  Jedva čekam vidjeti finalne fotografije", rekao je Zvjezdan Ružić.

"Prvi put sam bila gošća na Fotosofiji i bilo mi je jako cool i zabavno. Bilo je to potpuno drugačije fotografiranje od onog što obično odrađujem. Ponijela me pozitivna energija i kreativnost mladih fotografa pa sam se s povjerenjem prepustila njihovim idejama i ništa mi nije bio problem", dodala je Antonija Blaće.

Damir Hoyka zadovoljan je ovogodišnjim seminarom.

"Fascinira me koliko se novih ideja svake godine rodi na setu u prilično kratkom vremenu, što govori o tome kakav rezultat možeš dobiti kada se kreativci nađu ispred i iza kamere.

Beskrajno mi je drago što ovaj projekt ujedinjuje ljude – s jedne strane fotografe kojima je zadatak snimiti poznatu osobu u zadanom roku, a s druge zvijezde koje nam uvijek pokažu neko svoje novo, ponekad neočekivano, lice" rekao je Hoyka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.