Apsurdni komentari stranaca o Hrvatskoj: "To je izmišljeno poput holokausta"

Foto: Instagram

"ŠTO JE najapsurdnije pitanje koje vam je netko postavio o Hrvatskoj, ili o životu u Hrvatskoj?" pitanje je na koje posljednjih mjesec dana Hrvati odgovaraju.

Našlo se tu zanimljivih odgovora.

Jedna je korisnica koja je otkrila da su imali na razmjeni studente s Floride, a jedna je studentica postavljala svakakva pitanja.

"Nisam mogla vjerovati kakva je pitanja postavljala, mislila je da je u Africi. 'Kako to da imate krevete s madracima. Zar Afrikanci ne spavaju na slami?'. Ili kad je komentirala Dugave, kvart u kojem ja živim:' Ovo izgleda kao pravi geto, ne osjećam se tu sigurno'. Jednom sam joj objašnjavala da su slapovi na Plitvicama pravi i da mi ne kontroliramo vodu. 'Jesi li sigurna da ne zatvaraju vodu?' pitala je. 'Da, sigurna sam, Plitvice su prave poput slapova Niagare', rekla sam. 'I dalje mislim da su slapovi laž poput holokausta', rekla je. Ili kad je vidjela moje susjede, koji su muslimani, a žena i kći nose nikab. 'Jadne', komentirala je. 'Zašto ih žališ?' pitala sam. 'Zlostavljane su, moramo im pomoći', odgovorila je. 'Zašto misliš da su zlostavljane?' upitala sam. 'Pa nose onu stvar na glavi, sigurno su zlostavljane', odgovorila je", prepričala je jedna korisnica Quore.

Druga korisnica rekla je da nije doživjela apsurdna pitanja, samo smiješna.

Primjerice, kad je na Cresu vidjela muškarca da unosi ovcu na ramenima u autobus, jedna je starija Njemica pitala je li to uobičajeno u Hrvatskoj.

"Potječu li zebre iz Hrvatske?" pitao je jedan turist nakon što ih je vidio na Brijunima, dok je jednog Amerikanca zanimalo zašto Hrvati jedu toliko kruha. 

"Zašto Hrvati samo spremaju namirnice na blagajnama, zar to nije posao asistenta u dućanima?" pitao je isti američki bloger koji se doselio u Hrvatsku.

"Zašto se više ne smijete?" pitanje je koje je korisnica Quore čula "tisuću puta".

Jedna je korisnik otkrio da su ga pitali slaže li se da je Srbija bolja od Hrvatske, ali i je li Hrvatska raj jer je toliko lijepa.

Drugu je korisnicu gošća iznenađeno pitala "Oh, pa vi imate bankomate ovdje", a za sljemensku antenu je mislila da je mala tvrđava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.