Asim Ugljen objavio fotku: "Ovo je alopecija. Ovako izgleda kad vas jako napadne"

Foto: Instagram

NAKON što je otkrio da i on ima alopeciju, stanje od kojeg pati i Jada Pinkett Smith, glumac Asim Ugljen pokazao je kako izgledaju posljedice te bolesti.

"Ovo vam je alopecia areata. Tako to izgleda kada vas jako napadne. Vjerujte mi, NITKO ne želi ovako izgledati. Ali to je stvarnost, tako izgledate kada napadne. I sve je samo nije ugodno gledati se takvim", napisao je glumac uz fotografiju.

Zatim je podijelio i savjete za one koji su se susreli s tim stanjem.

"Prvo i najbitnije, smirite se. Alopecija nije nešto od čega ćete umrijeti ili što će vas boljeti. S njom ćete umrijeti, ali nećete umrijeti od nje. Morate se naučiti živjeti s njom. A prvi korak je smiriti se. Psihički mir je nevjerojatno bitan u borbi s ovom bolešću. Nađite nešto što vas veseli. Bilo što. Bavite se time. Opustite se. Provjetrite glavu. Ne mislite o njoj. Znam da vas čini nervoznima, ali od toga će vam samo biti još gore, a to ne želite", poručio je.

"Riješit ćete je. Samo se opustite. To je najosnovniji preduvjet da se išta počne događati. Drugo, nađite neku fizičku aktivnost koja vas veseli i bavite se njome SVAKI dan. Doslovno. Meni je pomoglo veslanje, skijanje i penjanje. Najviše veslanje jer u meni budi mir kakav rijetko što može izazvati. Ne znam kaj vas veseli, ali nekaj ćete naći. Nađite neku fizičku aktivnost koja vas veseli, opušta i tjera tijelo da se kreće", dodao je pa preporučio i terapiju koja je njemu pomogla.

Podsjećamo, Will Smith ošamario je Chrisa Rocka na dodjeli Oscara nakon što se komičar našalio na račun Smithove supruge Jade, koja se bori s alopecijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.