Balašević, Čolić, Joksimović, Merlin... Evo tko je sve pjevao u dvorani u Zadru

Foto: Dino Stanin/Sime Zelic/PIXSELL

GRADONAČELNIK Zadra Branko Dukić, koji je odbio koncert Aleksandre Prijović u Zadru, a onda se povukao i predomislio, smijenio je direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića. Sportski centar Višnjik je dvorana u kojoj će Aleksandra Prijović nastupiti u lipnju.

Dukić je sazvao skupštinu Centra Višnjik, čiji je jedini član, da odluči o smjeni direktora. U priopćenju gradonačelnik Dukić navodi da "već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom".

Dukić je, pak, poslije izjavio da koncert Aleksandre Prijović nema veze sa smjenom Karlovića. Sve što je rekao možete pročitati ovdje.

S obzirom na sve što se događalo oko koncerta Aleksandre Prijović u Zadru, odlučili smo provjeriti tko je sve prethodnih godina nastupao u toj dvorani i tko ima zakazane nastupe u 2024. Ima tu i domaćih i regionalnih izvođača.

Tko je nastupio od regionalnih izvođača u Višnjiku?

Dino Merlin je nastupao diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru, i to više puta u proteklih nekoliko godina.

U studenom prošle godine Željko Joksimović nastupio je u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Koncert je bio rasprodan, a publika je uglas s glazbenikom pjevala pjesme Milimetar, Drska ženo plava, Nije do mene, Nisam te zbog lepote voleo...

Kada je Zdravko Čolić pjevao u Višnjiku, slušalo ga je čak deset tisuća ljudi. Taj koncert održan je u ožujku prošle godine.

U svibnju 2017. godine tamo je nastupao i Đorđe Balašević. U dvorani je, kako su izvijestili lokalni mediji, bilo više od osam tisuća obožavatelja, a koncert je trajao dulje od četiri sata.

Tko nastupa u 2024. godini?

Već u ožujku u Višnjiku nastupa Jelena Rozga. U travnju će pjevati Severina, a koncert Aleksandre Prijović zakazan je za lipanj.

Pred kraj godine, 30. studenog na rasporedu je Veliki domoljubni koncert Domu mom. Takav koncert već je održan u Areni Zagreb, a nastupali su Mate Bulić, Dražen Zečić, Miroslav Škoro, Tiho Orlić, Đani Stipaničev... 

Aca Lukas, Pejović, Saša Matić...

Pjevači iz Srbije i Bosne i Hercegovine nisu strani u Zadru. Po klubovima i konobama proteklih godina nastupali su Sergej Ćetković, Saša Matić, Aco Pejović, Aca Lukas, Nataša Bekvalac, Lapsus Bend, Dženan Lončarević, Lexington Bend, Željko Samardžić, Halid Bešlić, Haris Džinović... Sada će tom opširnom popisu biti dodano još jedno ime - Aleksandra Prijović.

Pročitajte više