Bidenov pas Commander više nije u Bijeloj kući

Foto: EPA

COMMANDER, pas američkog predsjednika Joea Bidena, više ne stanuje u Bijeloj kući, pišu NBC News.

Odluka je uslijedila nakon što je Commander nedavno ugrizao još jednog agenta tajne službe. Pas je prethodno ugrizao djelatnike tajne službe najmanje 10 puta između listopada prošle i siječnja ove godine, prema evidenciji ministarstva domovinske sigurnosti.

Glasnogovornica prve dame Elizabeth Alexander rekla je kako je Bidenu i njegovoj supruzi jako stalo do sigurnosti osoblja Bijele kuće i onih koji ih svakodnevno štite. "Zahvalni su na strpljenju i potpori američke tajne službe i svih uključenih te nastavljaju raditi na rješenju. Commander neće biti u Bijeloj kući do daljnje odluke", rekla je u izjavi.

Elizabeth nije rekla gdje se Commander nalazi. Dvogodišnji njemački ovčar posljednji je put viđen u subotu na gornjem balkonu Bijele kuće.

Inače, Commander je drugi Bidenov pas koji se u Bijeloj kući ponašao agresivno. Prvog pas, također njemačkog ovčara imena Major, Bideni su poslali u Delaware kod svojih prijatelji koji su preuzeli brigu o psu. Elizabeth Alexander nedavno je izjavila kako Bijela kuća može biti "jako stresno okruženje za kućne ljubimce".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.