Bijes na talijansku javnu televiziju zbog TV emisije sa "seksi savjetima za šoping"

Screenshot: Twitter

TALIJANSKA javna televizija pokrenula je istragu nakon što je u TV emisiji ponuđen savjet o tome "kako kupovati na seksi način".

U emisiji Detto Fatto (u prijevodu Prije rečeno nego učinjeno), oskudno odjevena žena u visokim petama i kratkoj suknji poručuje ženama da "izviju leđa" u supermarketima kako bi došle do proizvoda na višim policama.

Osim toga, žena je dala savjete o primamljivom načinu guranja kolica i podizanju koljena za "dodatnu intrigu".

Epizoda je izazvala bijes kod gledatelja, ali i kod političara, prenosi BBC.

Mnogi su istaknuli i kako je show emitiran uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Izvršni direktor RAI-ja Fabrizio Salini obustavio je emisiju i zatražio istragu, rekavši kako epizoda "nema nikakve veze s duhom javne službe i njihovom uredničkom politikom".

Bianca Guaccero, voditeljica emisije, ispričala se "u ime čitavog tipa". "Kao što sam radila uvijek u životu, pobrinut ću se da se ovo više nikad ne dogodi", rekla je.

Segment je započeo kad je Emily Angelillo, učiteljica plesa na šipki i balerina, izvela ples, a zatim počela davati savjete ženama kako nositi visoke pete na mjestima poput supermarketa.

Angelillo se kasnije također ispričala, a na Facebooku je napisala kako joj je "žao zbog svih žena koje su se osjećale uvrijeđeno".

I brojni gledatelji emisije osudili su show na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.