Bili su u braku 71 godinu, a onda su umrli istog dana

Screenshot: ABC News

MUŽ i žena iz američke Gorgije koji su bili u braku 71 godinu preminuli su u razmaku od samo nekoliko sati. Točnije, njih 12.

Prema objavljenoj osmrtnici, Herbert DeLaigle (94) i Marilyn Frances DeLaigle (88) umrli su u petak 12. srpnja nakon što su zajedno proveli 71 godinu. 

Imali su šestero djece, 16 unučadi i 25 praunučadi.

"Njihova djeca rekla su da je bila jako brižna majka koja je brinula o njima kad oca nije bilo, ponekad i mjesecima", stoji u osmrtnici, prenosi ABC News.

Naime, Herbert je bio u vojsci te je zbog posla puno putovao. Tako je Marilyn s njim šest godina živjela u Njemačkoj, a tijekom 20 godina njegove službe živjeli su i diljem SAD-a.

Njihova je ljubavna priča započela u jednom kafiću. 

"Frances je radila u malom kafiću. Stalno sam je viđao kako ulazi i izlazi, ulazi i izlazi, a oči su mi bile uprte u nju. A onda sam napokon ustao i pitao je hoće li nekada izaći sa mnom", ispričao je lani Herbert.

Na prvom spoju otišli su u kino, a skoro godinu dana kasnije ju je zaprosio.

Kad članovi obitelji ili bračni partneri umru brzo nakon smrti voljene osobe, druga se smrt često pripisuje slomljenom srcu.

"Tada se događa masovno oslobađanje hormona stresa jer je srce bombardirano njima", rekao je psihijatar dr. Matthew Lorber za CNN.

Pročitajte više