Bilman o Sari Seifert: "Mora li sve što nam nije po ukusu odmah biti vulgarno?"

Foto: Instagram/Nova TV

DAVOR BILMAN na Instagramu se osvrnuo na nastup vukovarske twerkerice Sare Seifert u ovogodišnjem Supertalentu, a usput je u hashtagovima dao naslutiti da se njegovo pitanje odnosi i na slikara penisom Brenta Raya Frasera.

"Je li nerazumijevanje drugačijeg automatski konzervativno i mora li sve što nam nije po ukusu biti automatski vulgarno? Ocijenite u komentaru nas 4 od 1-10 prema 'open-minded' načinu razmišljanja", zapitao se Bilman uz fotografiju twerkerice tijekom točke ovogodišnjeg kandidata Marina Prpića, a u komentarima se, uz ocjene "otvorenosti uma žirija", razvila i žustra rasprava.

"Osobno mi je ovakvo izražavanje 'talenta' kao kod ove cure javno vulgarno, ali kao nešto privatno i osobno mi je sasvim uredu. Nema svako danas iste poglede na razodijevanje, naročito javno, netko će doživjeti kao umjetnost i slobodu izražavanja, a netko kao Martina (ograničenog razmišljanja) 'poziv na parenje'. Osobno moje mišljenje da nijedan roditelj na ovakav talent ne bi trebao biti ponosan, štoviše moj obraz ne bi bio čist da svoje dijete pustim da ovako javno pokazuje nešto što bi trebalo biti privatno. Znači, djelomično se slažem s Martinom što se ove cure tiče, a drugim dijelom me nije briga jer nema veze sa mnom", napisala je jedna Davorova pratiteljica.

"Meni je iskreno najgluplje bilo kad je Maja rekla kako je preglupo što je twerkala na pjesmu od Požege do Županje, totalno konzervativno, meni je taj dio recimo još bio i najbolji", nadovezao se jedan gledatelj Supertalenta.

"Mislim da je ok da u žiriju ima netko i sa konzervativnijim razmišljanjem, da se uz stručnost ipak pokrije i neki širi spektar ukusa. Zato vas i jeste četvero, a ne samo jedan. Martinin komentar prošle godine je bio možda pretjeran na curino therkanje, ali ovaj put uopće ne. Što se same izvedbe tiče, cura tverka vrhunski, ali ovo od početka preko 'ŠEK’N NOT ŠTRRRRRD' do kraja je bilo fakat otužno...", smatra druga gledateljica.

"Ne bi žiri bio 'žiri' da imaju svakog tko ima ista razmišljanja i stavove. Tako da stojim iza one: 'svatko ima pravo na svoje mišljenje'", nastavila se rasprava...

"Smatram da je pred žiri stavljen teški izazov i da nije uvijek lako nekome javno reći da ne valja to što radi, da nije bilo dobro itd. Vi u žiriju ste samo ljudi kao i natjecatelji. Nikome ne bi dala 10 jer nitko nije savršen, ali svakako ste svi četvero izmedu 7 i 9. Moj najdraži član žirija je svakako Davor jer ga pratim od ranije kao plesača, jako cijenim i gotovo uvijek upakira komentar kako treba, bio pozitivan ili negativan. Maja je iskrena, Janko ponekad djeluje nesigurno, ali je također iskren, a Martina vrlo profesionalna i onda kada nitko ne zna što bi i kako rekao, ona preuzme inicijativu. Da treba biti otvorenog razmišljanja, treba, ali tolerancija ima svoje granice."

"Smatram da živimo u društvu gdje nam na sve načine stvari koje nisu primjerene i nedolikuju društvenim normama prikazati normalnim!"

"Sami naziv ovog show-a je Super talent što bi trebalo ukazivati na to da se ovdje traži talent, a ne vještine i slično tome. Predivan je osjećaj imati u sebi osjećaj tolerancije i razumijevanja prema svemu što je drugačije od nečeg običajnog, no svaka tolerancija isto tako ima i granice kad, gdje i za koju svrhu se nešto obavlja u datom trenutku. Nikakvo pretjerivanje ni sa open mind nije dobro kao ni konzervativno razmišljanje, u svemu treba imati dozu dobrog razuma i ukusa... Martina 10- inteligentno razmišljanje, blistav um, Davor 8- super, iako mu se nekad desi kiks kao sa ovim pretjeranim izražavanjem open mind, nije nužno ni sve što je open mind, dobro, Janko 8-solidan, iako može biti i bolji, Maja 7- simpatična i draga, no ponekad ispada kao da prvo gleda što će Martina reći, pa se vodi tuđim mišljenjem, umjesto da ima svoj stav, bez obzira kakav on bio... Sve u svemu svi ste super, nitko nije savršen. Lijep pozdrav".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.