Bitke prije bitke: HRT, RTL i Nova večeras pripremaju prvi TV okršaj

Foto: Press

NAKON što su RTL i Nova TV najavili da termine svojih središnjih informativnih emisija prebacuju u 19 h (kad se vrti i HRT-ov Dnevnik), najavljen je još jedan okršaj nacionalnih televizija, ovog puta u zabavnom programu.

>>Od ovog datuma kreće bitka hrvatskih televizija. Oglasile se i Nova TV i RTL

Tjedan dana prije nego što krene "sukob dnevnika", nacionalne televizije borit će se za gledatelje novim sezonama zabavnih emisija i jednom serijom. Večeras će se prvi put preklopiti termini nove sezone MasterChefa Nove TV, RTL-ovog Života na vagi te nove HRT-ove serije Metropolitanci.

MasterChef s emitiranjem kreće u 21:30, Metropolitanci kreću nešto ranije, u 20:45, dok Život na vagi kreće u 21:20. Metropolitanci će tu možda najbolje proći jer traju do 21:41, no gledatelji će se svakako morati odlučiti između MasterChefa i Života na vagi, koji počinju s razmakom od tek 10 minuta.

MasterChef traje do 23:10, dok Život na vagi traje do 22:30.

Metropolitanci

Metropolitanci je serija koju je za HRT proizvela Ring produkcija, a režiju potpisuje Igor Šeregi. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Juričić, Barbara Nola i Ljubica Jović.

Metropolitanci trailer

Krećemo! Ponedjeljak i utorak od 20.45 na HRT1, prve dvije epizode. Počinje putovanje kroz Vrtovec/Zagreb na kojem vas čekaju uspomene i iznenađenja, malo suza i puno smijeha. Ako živite daleko od Zagreba, ne brinite - svijet je pun Vrtovaca u kojima se različiti ljudi bore za svoj pogled na svijet, brzo ćete se snaći. Krenite s nama, upoznajte Metropolitance...

Objavljuje Metropolitanci u Ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Priča je sljedeća - godinu i pol nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije u rubno gradsko naselje doseljavaju se stanari starog centra grada teško oštećenog potresom, a među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi.

Kreator je Dario Vince (poznat po Počivali u miru), a prva sezona ima 14 epizoda, od kojih se prva emitira večeras. Serija će se emitirati dva puta tjedno, ponedjeljkom i utorkom.

>>Serija koju HRT najavljuje kao hit dokaz je da Hrvati snimaju osrednje serije

MasterChef

Prva epizoda MasterChefa emitirana je prošlog tjedna. U žiriju su i ove sezone chefovi Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić. Riječ je o petoj sezoni za koju su se, javljaju s Nove TV, prijavile tisuće ljudi. Kroz šest audicijskih emisija samo pedesetak kandidata dobit će priliku kuhati u sljedećem krugu natjecanja.

Svaki član žirija može u svom timu imati po osam kandidata te će u tom krugu natjecanja samo 24 kandidata biti odabrana za daljnje natjecanje i posljednju, eliminacijsku fazu prije ulaska u MasterChef kuhinju.

Emisija će se emitirati od ponedjeljka do petka.

>>Jeftini trikovi i patetika: Sve u MasterChefu djeluje umjetno i odglumljeno

Život na vagi

Večeras kreće emitiranje nove sezone Života na vagi. Novih 20 kandidata šeste sezone showa zajedno teži oko dvije i pol tone, a o njima ovisi s koliko će kilograma napustiti Život na vagi.

Kandidati će vježbati dva do tri puta na dan. Najuporniji će uspjeti odraditi oko 260 treninga i 20 izazova, hodat će po više od 30 lokacija po cijelom Gorskom kotaru, morat će piti velike količine vode, zavoljeti zdrave namirnice i naučiti sve o pravilnoj prehrani.

Emisija će se emitirati od ponedjeljka do petka.

Pročitajte više