Black Mirror dobiva sedmu sezonu

Screenshot: Youtube

Black Mirror dobiva sedmu sezonu, saznaje Variety.

Sada već kultna znanstveno-fantastična serija, koju je stvorio Charlie Brooker, vratila se na male ekrane ranije ove godine nakon četverogodišnje pauze, postigavši ​​rekordnu gledanost na Netflixu. Prema streaming-gigantu, Black Mirror dosegao je Top 10 u 92 zemlje i proveo je 4 tjedna u Netflixovom globalnom Top 10.

Još uvijek nije potvrđen izbor glumaca za 7. sezonu, ali Variety doznaje da bi serija trebala krenuti u produkciju kasnije ove godine, a vjeruje se da će se Brooker, Annabel Jones i Jessica Rhoades vratiti kao izvršni producenti. Detalji radnje i broj epizoda još uvijek se drže u tajnosti.

 

Šesta sezona, koja se sastojala od pet epizoda, sadržavala je niz imena s A liste, uključujući Salmu Hayek, Annie Murphy, Aarona Paula, Josha Hartnetta i Paapa Essiedua. Black Mirroru, kao i brojnim drugim distopijskim serijama, često se pripisuje predviđanje najdepresivnije budućnosti. 

Šesta sezona serije otvorena je epizodom o streaming.servisu pod nazivom Streamberry koji je kooptirao ljudske živote koristeći AI kako bi ih pretvorio u emisije za svoju platformu. Brooker je za Variety rekao da je epizoda napisana prije nego što je ChatGPT postao globalna vijest.

"Brinem se za život, to je općenito ono što radim, i jako sam zabrinut zbog umjetne inteligencije i upotrebe ChatGPT-ja i sličnih stvari. To me posebno brine, pa sam zato ovdje", rekao je tijekom londonskog skupa podrške štrajku pisaca ranije ove godine.

Pročitajte više