Blistave zvjezdice Hollywooda: Provjerite koje glumce dječja slava nije uništila

KADA govorimo o djeci koja se u mladim danima proslave u Hollywoodu, svi ćemo odmah pomisliti na teško djetinjstvo, ovisnosti, seks skandale i probleme u prehrani. Sjetimo se samo priče koju ima Drew Barrymore ili sestre Olsen. Iako biste pomislili da zbog toga mnogi roditelji drže svoju talentiranu djecu podalje od blještavila Hollywooda, neki i dalje pokušavaju gurnuti svoje najmlađe ispred kamere. Da njihov trud možda i nije uzaludan, dokazuje primjer glumaca koji su uspjeli odoljeti svim problemima slave u dječjim danima.

Christian Bale

Glumac Christian Bale jedan je od onih koji se proslavio sa samo trinaest godina. Postao je slavan kada je odigrao glavnu ulogu u filmu Stevena Spielberga "Emire of the Sun". Unatoč tome što se i prije bavio manjim ulogama u nekim reklamama i filmovima, Bale nije bio toliko spreman na veliku slavu. Njegovo normalno djetinjstvo nestalo je preko noći, a tada je odlučio napustiti glumu zauvijek. Na kraju se to nije dogodilo, no loš okus dječje slave nešto je što je Balea sačuvalo od propasti u mladim danima. Njegov otac pažljivo mu je pomogao birati uloge te ga je čuvao od svih primamljivih stvari u Hollywoodu. Na kraju je to rezultiralo sjajnim prijelazom sa slave u mladim na slavu u zrelijim danima.

Danica McKellar

Mlada Danica McKellar odradila je ulogu u hit serije "The Wonder Years", a kada je serija završila, a ona došla u svoje zrelije godine, shvatila je da producenti nisu zainteresirani za zapošljavanje nekadašnje dječje zvijezde. Iako bi se neki deprimirali i odustali od svega te se odali porocima, Danica je za sebe imala drugi plan. Studirala je matematiku na uglednom sveučilištu i napisala popularnu knjigu. I dalje ponekad glumi, većinom posuđuje glasove, a iza sebe ima sada već tri knjige. Pametna je, lijepa i uspješna te s obje noge čvrsto na zemlji.

Kurt Russell

Slavni Kurt Russell također je krenuo kao dijete u svijet poznatih i slavnih. Kurt je postao planetarno poznat sedamdesetih kada je potpisao ugovor s Disneyjem. Ubrzo je postao tinejdžerski idol pa je glumio u filmovima za mlade. Nakon što je odrastao, nastavio je s glumom i postao jako cijenjen. Sjajna Dakota Fanning glumi u odličnim filmovima od svoje pete godine. Danas ima šesnaest, a taj trend je nastavila. Pojavljivala se u reklamama, a uskoro su krenule serije i visokobudžetni filmovi. Odglumila je silovanje sa samo jedanaest godina, a i tada se zrelo nosila s kritikama. Prije dvije godine donijela je odluku da neće glumiti dok ne završi srednju školu, a karijera joj zbog toga nimalo ne pati. Od ove impresivne mlade dame može se očekivati još jako puno.

Shirley Temple

Legendarna Shirley Temple u ranim tridesetim godinama bila je najveća zvijezda svog razdoblja, i to ne samo među svojim vršnjacima. Svi su se topli pred preslatkom malom Shirley. Donosila je novac u svaku blagajnu, a kada je odrasla, popularnost joj je počela opadati. Mnoge bi to pogodilo, no Temple se udala, zasnovala obitelj i postala ambasadorica i diplomatkinja. Predstavljala je SAD u UN-u, Gani i Čehoslovačkoj. Izdala je knjige i radila za mnoge tvrtke.

Seth Green

Seth Green ime je koje vam je sigurno poznato iz nekih tinejdžerskih filmova i serija. Cijelo vrijeme svog uspjeha i slave, Seth je uživao i nije dopuštao da postane poznat kao prepotentni kreten. Oduvijek je shvaćao da je sretnik jer ima priliku nasmijati ljude.

Christina Rici

Lijepa Christina Rici također je jedna od onih koje su osvajale svojim slatkim licem. Glumila je u nekim velikim filmovima i serijama, a nakon velikom uzleta u mladim danima, karijera joj se malo usporila. Ipak, i sama je svjesna svoje vrijednosti pa se ne degradira nego radi na svom povratku na filmska platna.

Joseph Gordon Levitt

Joseph Gordon Levitt lice je koje vam je sigurno poznato po pojavljivanju u humorističnim serijama. Nakon uloge u "Trećem kamenčiću od sunca", Joseph je nestao s ekrana. Odradio je ulogu muške prostitutke u jednom filmu, a ništa impresivno otad nije odradio. Ipak, ne prihvaća svakakve uloge, već čeka svoju pravu priliku. S pravom, jer ima tek trideset godina, a karijera mu tek počinje.

Kirsten Dunst

Talentirana Kirsten Dunst postala je slavna jako rano, baveći se od malih nogu manekenstvom i glumom. Kada vam je prva velika uloga ona uz bok Tomu Cruiseu i Bradu Pittu, teško da može ići loše. Odradila je poslije nekoliko tinejdžerskih uloga, a karijera joj je pomalo zamrla. Ipak, nedavno je u Cannesu dobila nagradu za najbolju žensku glumicu, za film "Melankonija". Uloge bira polako i promišljeno te je intrigiraju redatelji osobenjaci. Takva je i ona sama, a od nje ćemo sigurno još puno toga vidjeti.

Ron Howard

Ron Howard proslavio se šezdesetih, kada je imao svega šest godina u "Andy Griffith Showu". Kada je to završilo, odbio je nekoliko uloga, a onda se sredinom sedamdesetih vratio u svijet glume. Nakon toga, ostavio je i to kako bi postao redatelj. Krenuo je u sve radeći filmove B produkcije. Vrijeme je napravilo svoje, a Howard režirao hitove i dobio Oscara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.