Blizanci lemuri rođeni u dresdenskom ZOO-u

U ZOOLOŠKOM vrtu u Dresdenu mama lemurica je rodila preslatke blizance. Lemurica prstenastog repa Susen svoje je još bezimene potomke donijela na svijet 17. ožujka, a neodoljive bebice već privlače veliku pažnju posjetitelja. Sa svojim izbuljenim očicama i pomalo prestravljenim pogledom, maleni se vješaju po mami, a ona ih budno pazi i brine za njih.

Lemuri s prstenastim repovima potječu s Madagaskara, a kao i ostali lemuri, ugrožena su vrsta. Najveća opasnost prijeti im zbog nestajanja šuma, ali djelomično i zbog toga što se njihovo meso na nekim dijelovima Madagaskara jede. Postoje i područja tog afričkog otoka na kojima lokalno stanovništvo vjeruje kako lemuri donose nesreću pa ih seljani često love i ubijaju.

Prstenorepi lemur je najpoznatija vrsta te životinje. Živi u suhim šumama južnog i zapadnog Madagaskara, a hrani se voćem, cvijećem, lišćem i grančicama. Za razliku od ostalih lemura, prstenorepi provodi puno vremena na tlu. Ima snažne žlijezde koje luče miris pomoću kojega obilježava teritorij.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.