Bolesne cijene: Ovo su najskuplji mobiteli na svijetu

Screenshot: Youtube

Mobilni telefoni nezaobilazna su potreba - pravilan i pravovremen protok informacija vitalan je za funkcioniranje današnjeg društva, a upravo ovi uređaji predstavljaju jedan od glavnih komunikacijskih kanala.

Negdje usput postali su nezaobilazan modni trend i omiljena igračka, a pozornost koja im se posvećuje ponekad graniči s apsurdom. S onu granicu zdrave pameti nalaze se ekstremno skupi telefoni, izrađeni od egzotičnih materijala i s potpisima slavnih dizajnera. Cijena im je daleko izvan dosega prosječnog džepa, no to ne znači da ih ne možemo barem pogledati. Celebtatafo je pronašao one najskuplje koji su našli put do tržišta; i mi smo odlučili baciti oko.

Vertu Signature Diamond

Vertu je marka ekskluzivnih, skupih uređaja koji se proizvode u manufakturi, dakle ručno. Ovaj model izrađen je u samo 200 primjeraka i bogato je ukrašen platinom i dragim kamenjem. Cijena stoga nije niti mogla biti mala te iznosi 616.000 kuna.

iPhone Princess Plus

Posebno izdanje Appleova pametnog telefona djelo je Petera Aloissona, čuvenog austrijskog dizajnera. Izrađen je od zlata i od preko 300 sitnih dijamanata, zbog čega košta 1.232.000 kuna.

BlackDiamond VIPN

Konceptualni telefon djelo je Jarena Goha, još jednog dizajnera koji je dnevnicu zaradio na mobitelima. Sony je dobro odriješio kesu da bi ga napravio, na što je nakalemio maržu i pustio ga u prodaju za 2.100.000 kuna.

Vertu Signature Cobra

Neuobičajen dizajn ovog telefona na kojem se ističe ukras u obliku kobre na boku uređaja, djelo je francuskih draguljara koji nisu štedjeli na nakitu dok su radili na Vertu Signature Cobra. Rezultat njihova truda košta 2.170.000 kuna.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Predstavljen još 2005. godine, Gresso Luxor Las Vegas Jackpot izrađen je od afričkog drveta starog preko 200 godina, a dodatno je ukrašeno safirima. Luksuzan proizvod luksuzno i košta, pa ćete za njega izdvojiti sedam milijuna kuna.

Diamond Crypto

Još jedan rad Petera Aloissona vrišti luksuznim dodacima, od kojih se ističe 50 rijetkih dijamanata i nekoliko slojeva zlata. Cijena mu je 9.100.000 kuna.

GoldVish Le Million

Ovaj je telefon završio u Guinnesovoj knjizi rekorda kao najskuplji mobilni telefon ikad prodan. GoldVish Le Million izrađen je, naime, samo u jednom primjerku i to za nepoznatog gospodina koji ga je platio 9.100.000 kuna.

iPhone 3G King’s Button

Prekrasan bijeli dijamant od 6,6 karata služi kao početna tipka ovom uređaju, koji je oboružan i s nizom od 138 dijamanata. Ovaj impresivan luksuzni uređaj košta 16.000.000 kuna

Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB

Stražnja maska ovog uređaja izrađena je od 22-karatnog zlata težine 71 grama te je pojačan s 53 dijamanta. Početna tipka također odiše skupoćom, jer se ondje nalazi 7-karatni dijamant. Vrijednost mu je procijenjena na 22.400.000 kuna.

Diamond Rose iPhone 4 32GB

Najskuplji mobitel do danas proizveden zove se iPhone 4 Diamond Rose i košta nestvarnih 56 milijuna kuna. Rubovi su mu izrađeni od ružina drveta, na što je načičkano čak 500 sitnih dijamanata. Umjesto početnog dugmeta, na Diamond Rose iPhone 4 nalazi se 7,4 karata teška tipka izrađena od - zar očekivati nešto drugo - dijamanta.

Pročitajte više