Bollywood ide stopama Hollywooda: Štrajk producenata mogao bi ga upropastiti

U NAJPRODUKTIVNIJOJ tvornici filmova ponavlja se isti scenarij koji je zahvatio Hollywood 2007. godine. Naime, bolivudski producenti ovaj su vikend započeli sa štrajkom. Štrajk je stupio na snagu nakon što je propao dogovor s indijskim multipleksima o podjeli zarade. Bolivudski producenti toj, kako oni tvrde, nepravdi odlučili su stati na kraj.

U Bollywoodu se godišnje proizvede 900 filmova

Njihov trenutni prestanak rada znači da se u multipleksima neće prikazivati nijedno novo filmsko ostvarenje. Na ovaj drastični potez producenti su se  odlučili nakon što su vlasnici tamošnjih kina bezdušno odbili s njima podijeliti 50 posto od zarade. Vlasnici kinodvorana smatraju da njima treba pripasti veći postotak novca, no to mišljenje ne dijele i producenti. "Štrajk se odnosi na novosnimljene filmove", rekao je bolivudski producent  Ratan Jain, ali napomenuo je kako će nastaviti pregovarati s vlasnicima kina.

Posljedice ovog štrajka mogle bi ostaviti značajniju štetu nego što se predviđa. Naime, kako se u Bollywoodu snimi preko 900 filmova, njihovo prikazivanje moglo bi naštetiti kompletnoj filmskoj industriji, a ne samo producentima. Indijci su poznati kao veliki filmoljupci, stoga vjerujemo da vijest o štrajku nisu sretno primili.

S.C.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.