Boris Novković priprema unplugged koncert u Lisinskom: "Volim izazove"

Foto: Marina Pešić

Boris Novković je za 6. studenog najavio koncert S one strane ljubavi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje je posljednji put nastupao prije pet godina.

"Kako u životu volim izazove, tako je i koncert u Lisinskom svojevrsni izazov, jer ću prvi puta u karijeri ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku. Iako će električne gitare privremeno ostati 'tužne', vjerujem da će sve ono što nosi akustika dati jednu dodatnu magiju i romantiku mom repertoaru. Težište će manje biti na onoj sirovoj, 'agresivnijoj' energiji, a više na onoj suptilnoj, emotivnoj, prožeto umjetničkim bravurozama sjajnih instrumentalista - što mojih glazbenika, što dodatnih gostiju. Očekujem, naravno, i emotivno druženje s publikom svog grada, u kojemu sam odrastao, a koji mi je uvijek na koncertima to vraćao", kaže Boris.

Drugačiji aranžmani

Koncert će biti unplugged.

"Gotovo sve pjesme će se naći u nekim drugačijim, malo 'pomjerenijim' aranžmanima, iako su neke od mojih pjesama već same po sebi akustično postavljene, poput U dobru i zlu, Plakat ću sutra itd. Ipak, drugačije će zvučati one koje su izvorno zasnovane na elektrici, kao što su Struji struja, Dok svira radio, Jači od sudbine...'', dodaje Boris.

Na pozornici će mu se pridružiti i kolegica kantautorica Ana Stanić jer je upravo po njihovoj zajedničkoj i nedavno predstavljenoj pjesmi S one strane ljubavi nadolazeći koncert i dobio naziv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.