Braco zaradio 7000 eura u danu: "Žene su plakale i skoro se onesvijestile"

Foto: Index

AUSTRIJSKI mediji raspisali su se o najpoznatijim hrvatskom iscjelitelju Josipu Grbavcu Braci sa Srebrnjaka, koji je prošlog vikenda održao seansu u Event Hotelu Pyramide u Vösendorfu pokraj Beča.

"Hrvat zarađuje do 7000 eura svojim pogledom", pišu već na početku teksta.

"Za sedam sesija u Beču prodano je 711 ulaznica, što je 7110 eura zarađenih u jednom danu. Pored toga prodaju se knjige, DVD i nakit", piše Der Standard.

Naime, svaki posjetitelj je da bi stao pred Bracu platio 10 eura. Mediji otkrivaju da većina onih koji su prošlog vikenda stajali ispred Brace potječe iz Austrije, Hrvatske, Poljske i Slovačke, a uglavnom je riječ o ženama u pedesetim godinama. Poslije svega pričali su da "osjećaju ljubav Isusa Krista" u Bracinim očima, a mnogi su plakali, drhtali i gotovo se onesvijestili, prenose mediji. Dodaju i da se trudnicama ne preporučuje dolazak.

>>>Londonski novinar došao je kod Brace sa Srebrnjaka. Nije prošlo kako se nadao

"Zašto je tako, ostaje tajna", pišu.

Jedna je žena s novinarima podijelila da joj je Braco predvidio da će začeti s 41 i 44 godine te tvrdi da se to i dogodilo.

Braco, koji je na seanse došao u bijeloj košulji i zelenim lanenim hlačama, svaku grupu gledao bi točno tri minute i 47 sekundi, a potom bi sišao s pozornice i napustio prostoriju. 

"Što on misli u tim trenucima, nitko ne zna", pišu referirajući se na činjenicu da danas 52-godišnji Braco na seansama ne govori od 2004. godine.

Navode i da nakon što Braco napusti sobu njegovi suradnici sugeriraju okupljenima da kupe njegov DVD. Pored štanda s DVD-ima jest onaj na kojem se prodaje nakit s Bracinim simbolom, suncem.

>>>Kakav Black Friday: Gomila ljudi navalila na Srebrnjak da čestita rođendan Braci

Na odlasku sa seanse svi su dobili posjetnicu s napomenom da se Braco u Vösendorf vraća u studenom. Bracin glasnogovornik Matthias Kamp rekao je novinarima da on putuje samo po pozivu, odnosno dolazi samo na ona mjesta na kojima zna da će se okupiti velik broj ljudi.

Naglašeno je i da susret s Bracom ne zamjenjuje posjet liječniku te da treba slijediti savjete liječnika jer "važan je pravni aspekt", sarkastični su austrijski mediji.

>>>Bili smo kod Brace sa Srebrnjaka i provjerili što se dogodi kad vas pogleda

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.