Brad Pitt pohvalio se da je postao kipar, ljudi se sprdaju s njegovim skulpturama

Foto: Twitter

BRAD PITT iznenadio je javnost svojim umjetničkim debijem u Finskoj. Glumac se pojavio u umjetničkoj galeriji u društvu australskog glazbenika Nicka Cavea i britanskog kipara Thomasa Houseagoa kako bi predstavio svoju prvu javnu umjetničku izložbu, piše Guardian.

Na iznenađenje Finaca Pitt je bez prethodne najave predstavio svoje skulpture u muzeju umjetnosti Sara Hildén u gradu Tampereu. Glumac je svoje radove predstavio u sklopu izložbe britanskog umjetnika Thomasa Houseagoa uz izložbu keramičkih radova glazbenika Nicka Cavea.   

"Za Nicka i mene, ovo je novi svijet i naš prvi podvig. Jednostavno se čini ispravnim", izjavio je prilikom ceremonije otvaranja izložbe.

Otkrio novu strast

Pitt je predstavio devet radova, između ostalog, i oblikovanu gipsanu ploču koja "predstavlja pucnjavu" te seriju silikonskih skulptura u obliku kuće na koje su ispaljene razne vrste streljiva.

Glumac se navodno počeo baviti lončarstvom nakon razvoda od Angeline Jolie provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovom studiju u Los Angelesu još 2017.

"Za mene se radi o samorefleksiji. Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam suučesnik. To je rođeno iz vlasništva nad onim što nazivam radikalnom inventurom sebe, postajem stvarno brutalno iskren prema sebi i uzimam u obzir one koje sam možda povrijedio, trenutke u kojima sam upravo pogriješio."

Tviteraši imaju mišljenje

Twitterom se počela širiti priča o Bradovim remek-djelima i mnogi ne skrivaju kritiku.

"Zbunjena sam, koje umjetničko djelo je ovdje izloženo?" pita tviterašica dodajući: "Svejedno te volim."

"Žao mi je, ali skulpture Brada Pitta su uklete", kaže druga.

"O moj Bože, molim te, nisi kipar zato što imaš novaca", piše treći.

No nekima se Bradova umjetnost svidjela.

"Puno je bolje od onog što Johnny Depp zove umjetnošću", "Ako se Nicku Caveu sviđa, i meni se sviđa", napisali su.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.