Britanac se čudio zašto se Hrvati iseljavaju. Ovako mu je to objasnio Bruno

Screenshot: TikTok

Jedan Hrvat je odlučio odgovoriti Britancu koji se zapitao zašto Hrvati žele napustiti svoju zemlju da bi otišli raditi u Njemačku. "Kad Hrvati kažu da žele otići iz Hrvatske i živjeti u Njemačkoj, Britaniji ili SAD-u, mislim da su ludi - pogledajte ovo", rekao je s plaže Britanac koji se doselio u Hrvatsku i sad vodi profil Life in Croatia.

A onda mu je odgovorio jedan domaći tiktoker. "Hej, imam 32 godine i vlastiti biznis. Ne mogu otići na more. Većina mojih prijatelja se iselila, moj brat, drugi skoro. Djevojka planira, i ja sam mnogo puta razmišljao o tome. Ali ostao sam i otvorio radnju. Nisam bio na odmoru od siječnja 2023. godine", poručio je uz snimku na kojoj radi u svojoj automehaničarskoj radnji.

@nikadnepopijemcaj I did hit myself at the end. @Life In Croatia #colonialism #croatia #balkan #imigration #tireshop #mechanic #carguy #vacation #expat #expatlife #digitalnomad ♬ original sound - Bruno

"Iza mene je moj stari auto koji pokušavam popraviti godinu i pol dana jer si ne mogu priuštiti bolji, a nemam vremena da popravim ovaj. Vozim Peugeot 206 iz 1998. koji čak ni nije moj. Da bih došao do Sukošana gdje si ti sad, treba mi bar 100 eura za cestarinu i gorivo. Noćenje je minimalno 60 eura. Prosječna stanarina u Zagrebu, gdje ja živim, je 500-600 eura mjesečno. Prosječna plaća je 1000 eura. Pa ti izračunaj", dodao je.

"U gradovima na moru je nemoguće pronaći stan jer te istjeraju na početku sezone da ga pretvore u apartman za iznajmljivanje. Hrvati si ne mogu priuštiti Hrvatsku", zaključio je i pokazao srednji prst.

"Gdje god odete, bit ćete robovi"

Podsjećamo, na TikTok profilu pod nazivom Life in Croatia prije mjesec dana objavljen je video pod nazivom "Kad Hrvati kažu da žele napustiti Hrvatsku".

Na toj snimci Britanac, koji živi u Hrvatskoj već tri godine, uživa na plaži u Sukošanu i govori: "Kad Hrvati kažu da žele napustiti Hrvatsku i živjeti u Njemačkoj ili Engleskoj, mislim da su ludi. Vidite ovo. Ja sam u Sukošanu, ovo mi je najdraža plaža. Sviđa mi se jer nema puno turista, ima glazbu, bar, restoran i mjesto za odmaranje. Ako planirate napustiti Hrvatsku, samo znajte da gdje god odete, bit ćete robovi. Ovdje živite život. Budite zahvalni da živite u nevjerojatnoj zemlji."

Njegova objava izazvala je brojne reakcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.