Britanci nahvalili hrvatski otočić: "Nema auta, cesta... Želite da vam je ovo dom"

Foto: Shutterstock

BRITANCI su, čini se, ovog ljeta posebno zadivljeni hrvatskim otocima. Nakon što su prošlog tjedna Lopud i Rab prozvali "rajem na zemlji", sad je u britanskom The Telegraphu osvanuo hvalospjev Svetom Klementu, najvećem od Paklinskih otoka.

"Mislite da poznajete hrvatski otočki život, a onda dođete na mjesto koje vas ostavi bez daha. Mjesto s kojeg se ne želite vraćati na izletnički brod koji vas je dovezao iz grada Hvara na samo sat ili dva. Mjesto gdje biste se radije bar još malo zadržali, ostali nekoliko noći, udahnuli miris borovine...", piše Telegraph u tekstu posvećenom Svetom Klementu, koji Britanci zovu "utočištem koje vam se skriva pred nosom".

"Ako igdje postoji mjesto na koje bi trebalo otići bez razmišljanja i bez najave - to je ovdje", pišu oduševljeni Britanci. Dodaju i da na otoku postoji i nešto luksuzniji smještaj, ali i ponuda za one koji vole robinzonski tip odmora. "Nema svjetlosnog zagađenja, nema automobila, nema čak nijedne ceste", divi se autorica teksta koja je na Klementu provela nekoliko dana. 

Upravo to preporučuje i čitateljima - da odsjednu na Klementu, a ne da ga samo posjete na nekoliko sati.

"Dok ležite u svojoj sobi uz miris bora, osjećat ćete zahvalnost što ovdje niste samo jedan od putnika na brodovima za izlete, već što je ovo vaš dom, makar nakratko", zaključila je.

Ovo nije prvi put da strani mediji hvale Sveti Klement. Huffington Post ga je prije nekoliko godina također prozvao "savršenim mjestom za bijeg", a s tim se nekoliko godina kasnije složio i Independent.

Dva hrvatska otoka na listi najljepših u Europi

Podsjećamo, prije nekoliko dana isti je list sastavio listu 10 manje poznatih europskih otoka koje su proglasili "rajem za ljetovanje". Na listi su se našla čak dva hrvatska otoka - Rab i Lopud. Lopud su opisali kao rajski otočić u blizini Dubrovnika koji krase predivne pješčane plaže i nepretenciozni ugostiteljski objekti s cijenama koje su "ništa naspram drugih dijelova Mediterana".

Za Rab su se čudili kako još uvijek nije postao jedan od najposjećenijih mediteranskih otoka te hvalili njegove plaže, koje opisuju kao najbolje na toj strani Jadrana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.