Britanska pjevačica deportirana iz Irana: "Srce mi je slomljeno"

Foto: Instagram

PUTUJUĆI svijetom u sklopu nove turneje britanska pjevačica Joss Stone posjetila je Iran, ali ne da bi pjevala, nego uživala kao turistica. Tamošnje vlasti nisu joj povjerovale pa je deportirana iz zemlje, o čemu se požalila i na svom Instagramu.

Strogi iranski zakoni, naime, zabranjuju ženama da samostalno nastupaju na pozornici, a nastupati mogu isključivo kao dio orkestra ili nekog drugog ansambla. Joss je toga bila svjesna pa u Iranu nije imala dogovoren koncert, ali vlastima je njezin "neglazbeni" prolazak kroz zemlju bio sumnjiv.

"Bili smo svjesni činjenice da tu ne smijemo imati javni koncert jer sam žena i to je ilegalno u ovoj zemlji. Osobno, ne ide mi se u iranski zatvor niti želim mijenjati politike zemalja koje posjećujem, niti druge ljude želim dovesti u opasnost. Ipak, čini se da nam vlasti ne vjeruju pa su nas stavile na takozvanu crnu listu, što smo doznali kad smo se pojavili u imigracijskom uredu. Nakon dugih rasprava s divnim i šarmantnim ljudima, donesena je odluka da nas zadrže preko noći i deportiraju ujutro. Ovaj trenutak mi je slomio srce", napisala je pjevačica.

Inače, Joss je na svjetskoj turneji nazvanoj "Total World Tour", u sklopu koje namjerava posjetiti sve zemlje na svijetu. Dosad je bila u njih 174, među ostalima i u Siriji. Tamo je pjevala pred samo 70 ljudi, uglavnom kurdskim borcima iz drugih zemalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.